Αστυνομία σε δίκη για δολοφονία που σκότωσε τον μαύρο έφηβο Ντάουντ Ράιτ στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Μινεσότα, η ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού περιλαμβάνει την πρόκληση θανάτου ατόμου που δεν ενέχει κίνδυνο ως αποτέλεσμα λανθασμένης αμέλειας. Εάν ο ύποπτος κριθεί ένοχος, αναμένεται ποινή φυλάκισης έως 10 ετών ή / και πρόστιμο 20 χιλιάδων $.

Ανακοινώθηκε χθες ότι ο 48χρονος αστυνομικός 26 ετών, ο Πότερ και ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπρούκλιν, Τιμ Γκανόν παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Gannon έκανε δήλωση στον Τύπο μετά το θάνατο του Ράιτ, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό ήταν τυχαίο επειδή ο Πότερ χρησιμοποίησε κατά λάθος το κανονικό του όπλο αντί για ένα πυροβόλο όπλο κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ DAUNTE

Ο Daunte Wright, ένας 20χρονος μαύρος, σταμάτησε στις 11 Απριλίου μετά από μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Orchard στο κέντρο του Μπρούκλιν, βόρεια της Μινεάπολης, και πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του για λόγους ένταλμα συλλήψεως.

Μετά την είδηση ​​ότι ο Ράιτ σκοτώθηκε από σφαίρα της αστυνομίας, άρχισαν διαδηλώσεις στην πόλη, ενώ ορισμένα οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των γεγονότων, βίντεο που δείχνουν τη λεηλασία περίπου 20 χώρων εργασίας στην πόλη απεικονίστηκαν επίσης στα κοινωνικά μέσα.

Καθώς οι διαδηλώσεις στην πόλη μπαίνουν στην 4η ημέρα τους, έχει σημειωθεί ότι περίπου 60 διαδηλωτές έχουν κρατηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας μέχρι στιγμής.

Η δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, ενώ τέθηκε υπό κράτηση στις 25 Μαΐου 2020 στην πόλη της Μινεάπολης, της οποίας η υπόθεση συνεχίζεται 15 χιλιόμετρα από τον τόπο όπου πυροβολήθηκε ο Wrigth, πυροδότησε επίσης βίαιες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που καταδίκασαν αστυνομική βία.

.Source