Αστυνομία στους δρόμους. Όσο για … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ένα ειδικό σχέδιο εφαρμόζεται από την αστυνομία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων για την πρόληψη τυχόν παραβιάσεων που αντιβαίνουν στα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της RIC Χρήστο Ανδρέα, ήταν αδύνατο να επιθεωρηθεί χθες όλα τα σπίτια, αλλά όπου λαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με παραβιάσεις, θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες επιθεωρήσεις.

Αναφέρεται ότι για αναζητήσεις στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει σε κανένα σπίτι χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, εκτός εάν εκδοθεί ένταλμα αναζήτησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ο Αντρέου, ακολουθώντας τις προηγούμενες μάχες, ακολούθησε την ίδια τακτική, αναφέροντας περιπτώσεις στην Πάφο όπου πολίτες παρείχαν πληροφορίες για μη συμμόρφωση με τα μέτρα, οι ίδιοι ερευνήθηκαν.

Δεκάδες αστυνομία θα είναι στους δρόμους, ειδικά στις 1 μ.μ. Μετά το 00, όταν ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά ο κ. Αντρέου καλεί τους ανθρώπους να μην πανικοβληθούν, να τρέξουν στο δρόμο για 5-15 λεπτά, επειδή η αστυνομία είναι ανελέητη με το χρόνο, և θα υπάρξει κατανόηση, λόγω της πορείας, η οποία αναμένεται.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αποκλεισμός των συγκεντρώσεων ισχύει μόνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ισχύει μόνο για 10 άτομα από δύο οικογένειες. Τις άλλες μέρες, συμπεριλαμβανομένης της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύονται οι επισκέψεις στο σπίτι.

Source