Ατζέντα / 3 Ιανουαρίου 2021

Ιδρυτής: Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ / 6 Απριλίου 1920

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

1- Οι εξελίξεις σχετικά με το Kovid-19 παρακολουθούνται σε όλο τον κόσμο. (Φωτογραφία-βίντεο)

ΑΘΛΗΜΑ

1- Η 16η εβδομάδα του Σούπερ Λιγκ θα συνεχιστεί με τους αγώνες των Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği, Fatih Karagümrük-Trabzonspor και Hes Kablo Kayserispor-Beşiktaş.

(Rize / 13.30 / Κωνσταντινούπολη / 16.00 / Kayseri / 19.00) (Με φωτογραφία-βίντεο)

2- Το 1ο πρωτάθλημα TFF 17ο και η τελευταία εβδομάδα του πρώτου μισού της σεζόν θα συνεχιστεί με τους αγώνες των Royal Hospital Bandırmaspor-Altay, İstanbulspor-Ankaraspor, Giresunspor-Tuzlaspor, Yılport Samsunspor-Adanaspor.

(Bandırma / 13.30 / Istanbul / Giresun / 16.00 / Samsun / 19.00) (Με φωτογραφία)

3- Το Aliağa Petkimspor-Bahçeşehir College, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor-HDI Insurance Afyon Belediyespor, OGM Ormanspor-Frutti Extra Bursaspor θα λήξει την 15η εβδομάδα του ING Basketball Super League.

(İzmir / 13.00 / Muğla / 17.30 / Άγκυρα / 20.00) (Με φωτογραφία)

4 – Οι αγώνες της εβδομάδας 15 θα διεξαχθούν στο Herbalife Nutrition Women’s Basketball Super League.

– Πανεπιστήμιο Samsun Canik Belediyespor-Çankaya, Fenerbahçe Öznur Kablo-Μητροπολιτικός Δήμος Adana Basketball, OGM Ormanspor-Galatasaray, BOTAŞ-Beşiktaş HDI Insurance, Bellona Kayseri Basketball-Hatay Büyükşehir Belediyespor, Birevimerğeniğmitğ El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El El Θα παίξουν αγώνες Nesibe Aydın.

(Samsun / 13.00 / Κωνσταντινούπολη / 14.00 / Άγκυρα / 14.00 / 14.30 / Kayseri / 15.30 / Elazığ /16.00/Mersin/16.30) (Με φωτογραφία)

5- Θα αναβληθεί ένας ενιαίος αγώνας από την 8η εβδομάδα του Σούπερ Λιγκ Γυναικών Χάντμπολ.

6- Οι προκριματικοί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ 2022 θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία στις 6 Ιανουαρίου στο Εσκισχίρ και στο δρόμο στις 9 Ιανουαρίου, η τουρκική εθνική ομάδα θα συγκεντρωθεί στο Eskişehir Hilton Garden Inn Hotel και θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες.

7- 2021 Το ράλι Ντακάρ θα ξεκινήσει στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

1- γραφικά – οι επενδύσεις για την υγεία στον αγώνα της Τουρκίας κατά του Kovid-19 το 2020 συνέβαλαν σημαντικά

– Ο Kovid-19 ολόκληρος ο κόσμος που πλήττεται έως το 2020 δεν μπορεί να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε πολλές εθνικότητες, ενώ η Τουρκία, η εντατική περίθαλψη, και ειδικά τα αστικά νοσοκομεία, ξεχωρίζει με την ικανότητα κλίνης γρήγορα με την τελευταία τεχνολογία να συμπληρώνει την καταπολέμηση της επιδημίας από τα νοσοκομεία συνεχίστηκε με μεγάλη δύναμη

– Με 17 γιγαντιαία νοσοκομεία που χτίστηκαν σε 9 επαρχίες πέρυσι και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε λειτουργία σε περιοχές, στους πολίτες παρέχονται αδιάλειπτες υπηρεσίες υγείας.

– Το Νοσοκομείο Έκτακτης Ανάγκης Λευκωσίας με 100 κρεβάτια και 6 χειρουργικά θέατρα που χτίστηκε από το Υπουργείο Υγείας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου τέθηκε επίσης σε λειτουργία κατά τον αγώνα κατά του Kovid-19.

(Ahmet Sertan Usul / Άγκυρα)

2- ΓΡΑΦΗΚΟ – 127 εκατομμύρια λίρες υποθέσεων αποζημίωσης περιμένουν τους putchists το νέο έτος

– Περίπου 127 εκατομμύρια λίρες υποθέσεων αποζημίωσης κατατέθηκαν εναντίον των putchists που προκάλεσαν υλικές ζημιές καθώς και απώλειες ζωών κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της FETÖ στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Konya, τη Muğla, τη Malatya και το Şırnak.

Οι putchists, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με «επιβαρυντική ζωή», θα πληρώσουν το τίμημα της ζημιάς που προκάλεσαν τα μαχητικά αεροσκάφη και τα θωρακισμένα οχήματα εάν αποφασιστούν αυτά τα αρχεία.

(Tanju Özkaya / Cemil Murat Budak / Άγκυρα)

3- COVID-19 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ – “Αισθάνεστε ένοχοι για τον οποίο μολύνθηκα παρά για την ασθένεια”

– Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Kayseri Ömer Gülsoy, ο οποίος νίκησε τον κοραναϊό:

– «Είδα στο νοσοκομείο ότι υπάρχουν άνθρωποι που είχαν αυτήν την ασθένεια πολύ σκληρά, υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. Παρακολούθησα ότι ο βήχας δεν τελειώνει ποτέ. Άκουσα έναν ασθενή να βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο να βήχα σαν να αφαιρέθηκαν οι πνεύμονές του».

– “Όταν έχω αυτό (ιό), η γυναίκα μου, ο γιος μου, ο πατέρας μου, ο αδερφός μου, οι συνάδελφοί μου, υπάρχει μεγάλη πίεση συνείδησης. Δόξα τω Θεώ δεν υπήρχε τέτοια κατάσταση γύρω μας”

(Esma Küçükşahin / Kayseri)

***

.Source