Αυξάνονται παρά το Brexit – Pafos Live

Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ φέρνει σημαντικές αλλαγές, κυρίως για υποψήφιους φοιτητές.

Οι υφιστάμενοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν αναμένεται να επηρεαστούν, λέει ο ερευνητής σύμβουλος Χρυσάντος Σαββίδης, ο οποίος σημειώνει ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τα βρετανικά πανεπιστήμια δεν θα μειωθεί.

Ο: Ο κ. Σαββίδης είπε ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε βρετανικά πανεπιστήμια αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει επισήμως από την ΕΕ. από την 1η Ιανουαρίου.

Ωστόσο, θα υπάρξουν αλλαγές για φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί σε βρετανικά πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Επιπλέον, οι νέοι φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έχουν φοιτητική βίζα και τα δίδακτρα χρεώνονται πλέον ανάλογα με την εκπαίδευση.

Κύριος. Ο Σαββίδης διευκρίνισε ότι όσοι έφτασαν στη Βρετανία μέχρι το τέλος του έτους δεν είναι σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουν το φοιτητικό δάνειο.

Περίπου 8.000 Κύπριοι σπουδάζουν σήμερα σε βρετανικά πανεπιστήμια. Πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, οι Κύπριοι που επέλεξαν το Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές δεν ξεπερνούσαν τις χίλιες φορές το χρόνο.

Αυτός ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε κατά την περίοδο που οι δύο χώρες ανήκαν σε μια ενωμένη Ευρώπη. Ο Χρυσάνθος Σαββίδης εκτιμά ότι ο αριθμός δεν θα μειωθεί τώρα, ακόμη και αν οι νέοι φοιτητές πρέπει να πληρώσουν φοιτητικά τέλη.

Δείτε περισσότερα:

Source