Αυστραλιανή διαφήμιση δείχνει έναν άντρα να τρώει ένα σάντουιτς με ένα ραβδί (βίντεο)

Η Αυστραλία προκάλεσε μια διαφήμιση που δείχνει έναν άντρα να τρώει ένα σάντουιτς με ρόπαλο, το οποίο ερευνάται από τις αρχές της χώρας.

Η διαφήμιση Boating Camping Fishing Store (BCF) έχει προβληθεί περισσότερες από 250.000 φορές στο YouTube. Σε αυτό βλέπουμε έναν άνδρα που αστειεύτηκε ότι η επιδημία προκλήθηκε από κάποιον που έτρωγε ένα ρόπαλο.

Αν και οι πρώτες περιπτώσεις προέρχονταν από μια αγορά ζώων στο Γουχάν της Κίνας, υπήρχαν φήμες ότι ο ιός θα μπορούσε να προήλθε από ένα ρόπαλο χωρίς να γνωρίζουν πώς δεν υπήρχαν οριστικές ενδείξεις ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί. Με αυτόν τον τρόπο.

“Τα πρότυπα διαφήμισης έχουν λάβει πολλά παράπονα σχετικά με την καλοκαιρινή διαφημιστική εκστρατεία της BCF και βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης αυτών των καταγγελιών για να δουν αν θέτουν πρόβλημα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου Προτύπων Διαφήμισης του BBC.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του BCF είπε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι η εκστρατεία ελαφρού μάρκετινγκ συνειδητοποίησε ότι πολλοί Αυστραλοί θα έμεναν στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι και τους ενθάρρυναν να εξερευνήσουν τις αυλές τους.

“Φυσικά, κατανοούμε τη σοβαρότητα της επιδημίας – τη διάδοση του Covid-19, αλλά είναι σαφές ότι αυτή η διαφήμιση πλαισιώνεται με το ίδιο πνεύμα.”

https://www.youtube.com/watch?v=BYGDUwCTiAU:

Η BCF δεν είναι ξένη για τους Αυστραλούς ερευνητές διαφημίσεων, καθώς είναι η εταιρεία που είχε τα περισσότερα παράπονα τόσο το 2016 όσο και το 2018.

“Με τα χρόνια, η BCF έχει καθιερώσει μια παράδοση χιουμοριστικών εκστρατειών”, είπε. “Θα υπάρξει κριτική, το ξέρουμε αυτό.”

Ταυτόχρονα, οι σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας παραμένουν τεταμένες. Η διαφήμιση μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη σύνδεσή τους.

Η Αυστραλία υποστήριξε την παγκόσμια έρευνα για την προέλευση του κοροναϊού τον Απρίλιο. Έκτοτε, οι Κινέζοι μαθητές και τουρίστες έχουν προειδοποιηθεί να μην ταξιδέψουν στην Αυστραλία, επικαλούμενο ρατσιστικά συναισθήματα.

Τον Νοέμβριο, η Κίνα επέβαλε φόρο έως και 212% στα αυστραλιανά κρασιά, λέγοντας ότι ήταν προσωρινό μέτρο αντιντάμπινγκ για να σταματήσει η επιδότηση των αυστραλιανών εισαγωγών οίνου.

Πηγή: iefimerida.gr

Source