Αυτά είναι τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας. Ισχύει από τις 6 μ.μ.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα μέτρα. Τι λειτούργησε από πότε; – Δεν επιτρέπονται άτομα στα σπίτια τους, εκτός από μόνιμους κατοίκους. – Τηλεπικοινωνίες για το δημόσιο / ευρύτερο δημόσιο τομέα – Εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Με αυστηρότερα μέτρα, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στον περιορισμό της συγκέντρωσης ανθρώπων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, μετά από χθες ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ανακοίνωσε 751 θετικά περιστατικά.

Φαίνεται ότι το όριο των 10 ατόμων παρερμηνεύθηκε, με αποτέλεσμα οι συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται όχι σε 10 άτομα, αλλά σε κάθε συγκέντρωση με διαφορετικό τρόπο.

Νέα γεγονότα στο τραπέζι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τέλος, το επικρατούμενο σενάριο σε այցել τηλεοπτικές επισκέψεις

Η δήλωση του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τις προηγουμένως διαβιβαζόμενες πληροφορίες Cyprus Times:,

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναλυτικά.

Απαγορεύεται η κατοχή ατόμων στα σπίτια, εκτός από μόνιμους κατοίκους. Τηλεπικοινωνίες για το δημόσιο / ευρύτερο δημόσιο τομέα

Λόγω της πρόσφατης κακής επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα, η παρουσία στα σπίτια των ανθρώπων απαγορεύεται σήμερα, το 2020. 29 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. εκτός από τους μόνιμους κατοίκους.

Εξαιρέσεις από την παρουσία μη μόνιμων κατοίκων σε σπίτια παρέχονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

Για τη φροντίδα ανηλίκων անձ ατόμων με αναπηρία για την περίοδο / περίοδο κατά την οποία απαιτείται η φυσική παρουσία των γονέων στον τόπο εργασίας τους.
Να βοηθούν άτομα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν (φάρμακα, προσωπική φροντίδα, φαγητό κ.λπ.). Είναι σαφές ότι τέτοια άτομα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας, να παραμείνουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην τον θέσουν σε κίνδυνο.

Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η παρουσία στο σπίτι μόνο στις 31 Δεκεμβρίου 2020 εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από δύο μόνο οικογένειες, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός νοικοκυριών δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακόλουθες απαγορεύσεις παραμένουν σε ισχύ σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από δύο ατόμων, εκτός από ανηλίκους που συνοδεύουν τους γονείς τους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, πάρτι, παραλίες, πεζοδρόμια, παραλίες κ.λπ.
Απαγορεύονται μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επιδείξεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικων αγορών και παρόμοιων εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Η αρμόδια αρχή για την επίβλεψη της τήρησης των διατάξεων είναι η κυπριακή αστυνομία, և οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες ανώνυμα ή ανώνυμα, αναφέροντας παραβιάσεις των διατάξεων στην κυπριακή αστυνομική μονάδα 1460, 22 606 803 և 22 606 804.

Ταυτόχρονα, από αύριο, 30 Δεκεμβρίου 2020 έως 10 Ιανουαρίου 2021, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα συνεργαστεί με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης to για τη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης από ιούς στο χώρο εργασίας. πολίτες για την κάλυψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Οι εργαζόμενοι που απολύονται θα μείνουν στο σπίτι για να εργαστούν από απόσταση. Η ανάγκη περιορισμού του προσωπικού υψηλού κινδύνου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον ορισμό του προσωπικού ασφαλείας.

Ο ιδιωτικός τομέας ενθαρρύνεται επίσης να παρέχει στο προσωπικό εγκαταστάσεις αναδιαμόρφωσης στο σπίτι, εάν είναι δυνατόν.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα ρυθμίζονται με διάταγμα, το οποίο πρέπει να δημοσιεύεται εντός της ημέρας.

Πηγή: cyprustimes.com

Source