Αυτά είναι τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας. Ισχύει από τις 6 μ.μ.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα μέτρα. Τι λειτούργησε από πότε; – Δεν επιτρέπονται άτομα στα σπίτια τους, εκτός από μόνιμους κατοίκους. – Τηλεπικοινωνίες για το δημόσιο / ευρύτερο δημόσιο τομέα – Εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Με αυστηρότερα μέτρα, το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στον περιορισμό της συγκέντρωσης ανθρώπων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, μετά από χθες ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ανακοίνωσε 751 θετικά περιστατικά.

Φαίνεται ότι το όριο των 10 ατόμων παρερμηνεύθηκε, με αποτέλεσμα οι συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται όχι σε 10 άτομα, αλλά σε κάθε συγκέντρωση με διαφορετικό τρόπο.

Η δήλωση του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τις προηγουμένως διαβιβαζόμενες πληροφορίες Cyprus Times:,

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναλυτικά.

Απαγορεύεται η κατοχή ατόμων στα σπίτια, εκτός από μόνιμους κατοίκους. Τηλεπικοινωνίες για το δημόσιο / ευρύτερο δημόσιο τομέα

Λόγω της πρόσφατης κακής επιδημιολογικής κατάστασης στην Κύπρο, προσπαθώντας να περιορίσει την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα, Απαγορεύεται από σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, από τις 18:00 έως τις 10 Ιανουαρίου 2021, να βρίσκεστε στα σπίτια άλλων ατόμων εκτός από εκείνους που είναι μόνιμοι κάτοικοι.,

Εξαιρέσεις: για την παρουσία μη κατοίκων στα σπίτια δίνονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Για τη φροντίδα ανηλίκων անձ ατόμων με αναπηρία για την περίοδο / περίοδο κατά την οποία απαιτείται η φυσική παρουσία των γονέων στον τόπο εργασίας τους.
  2. Να βοηθούν άτομα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν (φάρμακα, προσωπική φροντίδα, φαγητό κ.λπ.). Είναι σαφές ότι τέτοια άτομα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας, να παραμείνουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα απαραίτητο για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην τον θέσουν σε κίνδυνο.

Διευκρινίζεται ότι: μόνο για 31ότι: Τον Δεκέμβριο του 2020, επιτρέπονται στο σπίτι περισσότεροι από ένας μόνιμοι κάτοικοι, υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από δύο μόνο οικογένειες, υπό τον όρο ότι ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών δεν υπερβαίνει τα 10, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.,

Υπενθυμίζεται ότι οι ακόλουθες απαγορεύσεις παραμένουν σε ισχύ σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

  1. Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από δύο ατόμωνΕξαιρουμένων των ανηλίκων που συνοδεύουν τους γονείς τους σε δημόσιους, ιδιωτικούς χώρους συγκέντρωσης, όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, πάρτι, παραλίες, πεζοδρόμια, παραλίες και ούτω καθεξής.
  2. Απαγορεύονται μαζικά measures άλλα μέτρα, συγκεντρώσεις, επιδείξεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικες αγορές և παρόμοιες εκδηλώσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Η αρμόδια αρχή για την επίβλεψη της τήρησης των διατάξεων είναι η κυπριακή αστυνομία, և οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες ανώνυμα ή ανώνυμα, αναφέροντας παραβιάσεις των διατάξεων στην κυπριακή αστυνομική μονάδα 1460, 22 606 803 և 22 606 804.

Ταυτόχρονα, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα απολύμανσης και μετάδοσης του ιού στο χώρο εργασίας, από αύριο, 30 Δεκεμβρίου 2020 έως 10 Ιανουαρίου 2021, Το κοινό και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας συνεργάζονται με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας Διαχείριση έκτακτης ανάγκης offices Γραφεία υπηρεσίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πολιτών. Λείπει προσωπικό θα μείνει σπίτι για να εργαστεί με τη μέθοδο επεξεργασίας τηλεόρασηςΗ ανάγκη περιορισμού του προσωπικού υψηλού κινδύνου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον ορισμό του προσωπικού ασφαλείας.

Ο ιδιωτικός τομέας ενθαρρύνεται επίσης να παρέχει στο προσωπικό εγκαταστάσεις αναδιαμόρφωσης στο σπίτι, εάν είναι δυνατόν.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα ρυθμίζονται με διάταγμα, το οποίο πρέπει να δημοσιεύεται εντός της ημέρας.

Source