“Αυτές οι απειλές πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη από την κοινωνία των πολιτών και την αντιπολίτευση”

Η Τουρκική Ένωση Εκπαιδευτικών της Κύπρου (KTÖS) εξέφρασε την άποψη ότι οι απειλές που έγιναν μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα έπρεπε να τεθούν στο δικαστικό σώμα και είπε: “Η KTÖS, η οποία αγωνίζεται για αυτοδιοίκηση, εκδημοκρατισμό και ειδική δημόσια εκπαίδευση, θα ακολουθήσει το ζήτημα να προσαχθεί στη δικαιοσύνη.

Στη γραπτή δήλωση του Burak Maviş, γραμματέα εκπαίδευσης του KTÖS, στο Σύνταγμα, «Κανένα όργανο, αρχή, αρχή ή άτομο δεν μπορεί να δώσει εντολές ή οδηγίες σε δικαστήρια και δικαστές κατά την άσκηση δικαστικής εξουσίας. δεν μπορεί να στείλει εγκύκλιο Αναφέρθηκε ότι η δήλωση ήταν σαφής και ξεκάθαρη.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με την απόφαση σχετικά με τα θρησκευτικά μαθήματα, επέκρινε τη δήλωση των αξιωματούχων από την Τουρκία και τις μεταγενέστερες παρατηρήσεις της κυβέρνησης αποκάλυψαν «βούληση αποτυχίας», δήλωσε ο κατηγορούμενος, «Αυτές οι απειλές πρέπει να μεταφερθούν στη δικαιοσύνη από την κοινωνία των πολιτών και αντιπολίτευση, τόσο βόρεια του νησιού και θα πρέπει να παραπεμφθούν στα δικαστήρια της διεθνούς σκηνής.

Στη δήλωση, «Προκειμένου να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, το οποίο είναι το πιο θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας υπό αυτή την έννοια, τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 09:30, Συμβούλιο τουρκικού δικηγορικού συλλόγου Κύπρου, Επαρχιακός Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας, Güzelyurt Local Bar Association, Girne Local Bar Association και Famagusta District Ως KTÖS, χαιρετίζουμε τη δράση που διοργανώθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο και υποστηρίζεται από τα στοιχεία της Ένωσης Πλατφόρμας ».

.Source