Αυτή η δήλωση θανάτου κοραναϊού σε 59 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας!

Η διάσημη εφημερίδα των ΗΠΑ Wall Street Journal, ανακοίνωσε τον πίνακα κοροναιών ιών σε 59 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον πραγματικό θάνατο του κοροναϊού σε 59 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. δεδομένα coronavirus στην Τουρκία, η αρχή της επιδημίας προκαλεί κριτική από τη διαφάνεια.

Οι προσδιορισμοί ότι ειδικά ο αριθμός των περιπτώσεων αποκρύπτονται, επιβεβαιώθηκαν αργότερα από το Υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο, το οποίο προηγουμένως παραδέχτηκε ότι ανακοίνωσε μόνο τον αριθμό των ασθενών, άρχισε να δίνει τον αριθμό των περιπτώσεων. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αρχές σε όλο τον κόσμο αποκαλύπτουν ότι η πανδημία του κορανοϊού έχει σκοτώσει σχεδόν 2 εκατομμύρια ζωές στον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν από 59 χώρες από την Wall Street Journal (WSJ), μία από τις κύριες εφημερίδες των ΗΠΑ, η παγκόσμια επιδημία κοροναϊού σκότωσε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ανθρώπους.

59 χώρες έχουν περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού και τα τρία τέταρτα των θανάτων από κοροναϊούς αναφέρθηκαν πέρυσι. Η WSJ αποκάλυψε επίσης ότι 821 χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι σε αυτές τις χώρες συνδέονται στην πραγματικότητα με την πανδημία.

Συμπεριλαμβανομένου του συνολικού ποσοστού θνησιμότητας των 59 χωρών όπου υπάρχει και η Τουρκία, έχει αυξηθεί περισσότερο από 12 τοις εκατό σε σύγκριση με τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους. Λιγότερα από τα δύο τρίτα αυτής της αύξησης συνδέονται άμεσα με τον κυβερνοϊό από τις κυβερνήσεις, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό περιμένει την αποκάλυψη.

Η αμερικανική εφημερίδα συνέκρινε επίσης τον ασυνήθιστα αυξανόμενο αριθμό θανάτων με τους θανάτους από κοροναϊούς. Υπενθυμίζοντας ότι υπήρχε έλλειψη δοκιμών στα αρχικά στάδια της πανδημίας, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας τόνισαν ότι αν και η αιτία ορισμένων θανάτων εκείνη την εποχή ήταν ο κοροναϊός, ενδέχεται να μην καταγραφούν ως Kovid-19.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το βάρος του κορανοϊού στα συστήματα υγείας μπορεί να έχει αυξήσει τους θανάτους από άλλες αιτίες. Επαναλήφθηκε ότι πολλοί ασθενείς με καρδιά, διαβήτη και αρτηριακή πίεση που φοβόταν να πάνε στο νοσοκομείο πέθαναν.

Από την άλλη πλευρά, σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και η Νορβηγία, ο αριθμός των θανάτων ήταν κάτω από τις προσδοκίες κατά την περίοδο πανδημίας.

Οι ειδικοί εξήγησαν αυτήν την κατάσταση με όφελος από συνήθειες όπως η υγιεινή και η κοινωνική απόσταση που αποκτήθηκαν κατά την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πολλές χώρες, όπως η Κίνα, δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στην έρευνα, καθώς οι επίσημοι θάνατοι τους για το 2020 δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει. Χώρες όπως οι αφρικανικές χώρες, όπου δεν είναι γνωστό πόσες ζωές πήρε η πανδημία, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής της έκθεσης.

tablo-d.jpg

Οι ακόλουθες χώρες, με αλφαβητική σειρά, συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη:

ΗΠΑ, Γερμανία, Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εκουαδόρ, Αρμενία, Εσθονία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Γαλλία, Νότια Αφρική, Νότια Κύπρος, Νότια Κορέα, Γεωργία, Κροατία, Ολλανδία Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Ισλανδία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαυροβούνιο, Κολομβία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μάλτα, Μεξικό, Μογγολία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία , Σλοβακία, Σλοβενία, Περού, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Χιλή, Ταϊβάν, Τουρκία, Ουκρανία, Νέα Ζηλανδία και Ελλάδα.

Source