Αυτή η κυβέρνηση τελείωσε, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές!

Ο Tufan Erhürman, Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μηδενίσει πλήρως την εμπιστοσύνη και ότι μετά από αυτό το διάστημα θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ούτε στην υγεία, στην οικονομία ούτε στην εκπαίδευση και ότι αυτό που πρέπει να γίνει πρέπει να να κρατηθεί μόλις το επιτρέπει η πανδημία. Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του Κοινοβουλίου, ο Tufan Erhürman, ο αρχηγός της κύριας αντιπολίτευσης, ζήτησε να μην υπερβεί τον Ιούνιο μια ημερομηνία πρόωρης εκλογής, ώστε να μην κλαπεί πλέον ο λαός. Δηλώνοντας ότι έχουν μιλήσει για μια κρίση τόσο έξω όσο και στην τηλεόραση για 11 μήνες, ο Erhürman είπε ότι τόνισαν τη λέξη εμπιστοσύνη σε αυτήν τη διαδικασία και ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να φέρει τους ανθρώπους στο επιθυμητό σημείο όσον αφορά την παροχή εμπιστοσύνης. Επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι βιώνουν μια διαδικασία όπου οι άνθρωποι φθάνουν όλο και περισσότερο καθημερινά από την άποψη της εμπιστοσύνης, ο Erhürman είπε, “Αυτή η κυβέρνηση τελείωσε πριν, όχι σήμερα, υπογράψατε την υπογραφή σας κάτω από αυτήν”.

“ΔΕΝ εστιάζετε στα ζητήματα που πρέπει να εστιάσετε”

Δηλώνοντας ότι είχαν περάσει δυόμισι μήνες από την ίδρυση της κυβέρνησης, ο Erhürman δήλωσε ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία, την οικονομία και την εκπαίδευση, η κυβέρνηση δεν επικεντρώθηκε σε αυτά τα ζητήματα και δήλωσε ότι η χώρα θυσιάστηκε σε εσωτερικές επιθέσεις. Δίνοντας παραδείγματα για το τι συνέβη την προηγούμενη περίοδο, ο Erhürman είπε: «Η κυβέρνηση ιδρύθηκε, το ερώτημα ήταν αν η απαρτία μπορούσε να συναντηθεί στο κοινοβούλιο και να διαβαστεί ο κυβερνητικός κατάλογος. Εδώ χρειάστηκαν 3 ώρες για να συναντηθεί η απαρτία και να διαβαστεί ο κατάλογος του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό δεν ήταν αρκετό, αυτή τη φορά, με την εκλογή του Προέδρου της Συνέλευσης, καθυστερήσαμε για μερικές εβδομάδες. Αυτή ήταν πάντα η ατζέντα. Κατά τη διάρκεια της εκλογής του Προέδρου της Συνέλευσης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση από αυτή τη στάση να “Προσδιορίσει την ημερομηνία πρόωρων εκλογών, ας κάνουμε τις εκλογές”. Στην πραγματικότητα, ειπώθηκε ότι η συνέχιση αυτής της κυβέρνησης δεν είναι δυνατή, η ημερομηνία πρέπει να καθοριστεί και οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Μετά από άλλο δυόμισι μήνες στην εξουσία, άλλαξαν δύο υπουργοί. Εάν ο υπουργός επρόκειτο να αλλάξει όταν σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση πριν από δυόμισι μήνες, γιατί δεν ήταν στο στάδιο της εγκατάστασης αλλά άλλαξε στη μέση αυτής της κρίσης; ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΣΗΣ”

Ο αρχηγός του CTP Tufan Erhürman δήλωσε ότι σαν να μην ήταν όλα αυτά, το συνέδριο των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση ήταν στην ημερήσια διάταξη και ότι η κοινή γνώμη άρχισε να μιλά για αυτό. Τονίζοντας ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν επίσης άβολος με αυτές τις συζητήσεις, ο Ερχέρμαν είπε: «Διάβασα τη δική του δήλωση το απόγευμα, οι συζητήσεις στο συνέδριο χαλάσουν τα κίνητρα της κυβέρνησης. Εξηγώντας ότι το κοινό περίμενε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στο έργο της οικονομίας, της υγείας και της εκπαίδευσης και θα παράγει λύσεις, αλλά παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε κίνητρα, ο Erhürman είπε ότι ο Saner ζήτησε πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση δεν είχε ζωή μέχρι Οκτώβριος.

“ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση μειονοτήτων του UBP-DP-YDP έχει υπογράψει 4 διεθνείς συμφωνίες με την Τουρκική Δημοκρατία, ο Erhürman δήλωσε ότι αυτές οι συμφωνίες είναι μεγαλύτερες από τη ζωή της κυβέρνησης. Σημειώνοντας ότι επί του παρόντος προετοιμάζονται να υπογράψουν το πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας, ο Erhürman είπε ότι αυτή η συμφωνία είναι επίσης μεγαλύτερη από τη ζωή της κυβέρνησης και ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία διαβούλευση με την αντιπολίτευση και τους οικονομικούς οργανισμούς. Δηλώνοντας ότι οι οικονομικοί οργανισμοί αποφάσισαν να πάνε στην Άγκυρα για να εξηγήσουν τα προβλήματά τους λόγω αυτής της έλλειψης διαβουλεύσεων, ο Erhürman είπε: “Δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά, δεν μπορείτε να το κάνετε.”

“ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ”

Ο Πρόεδρος του CTP Tufan Erhürman, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη στάση «σκιάζοντας, δεν θέλω άλλα οφέλη» κατά της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι έχουν υποβάλει πρόταση στην κυβέρνηση για 11 μήνες, αλλά δεν θα κάνουν καμία άλλες συστάσεις, επειδή αυτές οι προτάσεις δεν λαμβάνονται υπόψη. Δηλώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει μετά από αυτήν την ώρα είναι να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές για να μην προκαλέσουν περαιτέρω ταλαιπωρία στο κοινό, ο Erhürman υπενθύμισε ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές τον Ιούνιο και επεσήμανε ότι οι πρόωρες εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως το τέλος του Το αργότερο τον Ιούνιο. Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πλέον καμία εμπιστοσύνη, ο Erhürman είπε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι προφανές. «Ας πάρουμε τη χώρα στις εκλογές μόλις το επιτρέπει η πανδημία».

.Source