Αυτή η χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον τουρισμό, λέει η PASYXE Famagusta


Αυτή η χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον τουρισμό, λέει η PASYXE Famagusta

Αυτό το έτος είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον τουρισμό, σύμφωνα με δήλωση του Συλλόγου Famous Guest Pansypros Famagusta (PASYXE), προσθέτοντας ότι το κυπριακό πρόγραμμα εμβολιασμού πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί για να χαρακτηριστεί ως πράσινο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της PASYXE Famagusta σε πρόσφατη συνεδρία εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, τα θέματα που απασχολούν τα ξενοδοχεία, λαμβάνοντας υπόψη την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πολλά θα εξαρτηθούν κυρίως από την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο, η οποία βρίσκεται τώρα στην κόκκινη ζώνη, καθώς και από τις κύριες αγορές μας, οι οποίες λειτουργούν τώρα στην περίπτωση της Αγγλίας και της Ρωσίας, η οποία θεωρείται επιτυχής τουριστικό έτος.

Η PASYXE Famagusta ελπίζει ότι η κατάσταση “θα βελτιωθεί σύντομα, η Βρετανία – η Ρωσία θα μετακινηθεί στην πράσινη κατηγορία, ακόμα και αν οι συνθήκες σήμερα είναι δύσκολες, καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν επιτρέπει τις διακοπές, τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου. «

Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι τα πρωτόκολλα που προετοιμάζονται ορίζουν ότι όταν οι Βρετανοί επιστρέψουν από τις διακοπές τους, θα καραντίσουν για δέκα ημέρες, έως ότου η χώρα που επισκέπτονται δεν είναι πράσινη.

Όσον αφορά τη ρωσική αγορά, η Ένωση σημειώνει ότι “ξεκίνησε με μια συνεσταλμένη, τακτική πτήση μία φορά την εβδομάδα από έναν πράκτορα ταξιδιών”.

Αναμένουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα επιτρέψει σύντομα στους τουριστικούς προορισμούς στην Κύπρο να ξεκινήσουν πτήσεις τσάρτερ για να συνεχίσουν την κανονική ροή των τουριστών.

Στη δήλωσή του, το PASYXE αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση σε άλλες μεγάλες αγορές της περιοχής, όπως η Σκανδιναβία, η Πολωνία και η Ουκρανία, προσθέτοντας ότι «όλα είναι ακόμα σκοτεινά, καθώς δεν έχουμε σημάδια έναρξης οργανωμένων προορισμών στην Κύπρο».

Ο σύλλογος αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα εμβολιασμού της Κύπρου, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, με απώτερο στόχο η χώρα μας να αποκτήσει την απαραίτητη ασυλία, η οποία θα μας κατατάξει στην πράσινη κατηγορία». Έτσι, σημειώνει, “θα γίνουμε ένας ασφαλής, ελκυστικός προορισμός για τις παραδοσιακές μας αγορές, αλλά και νέες που σκοπεύουμε να προσελκύσουμε”, είπε. “Είναι πλέον σαφές ότι η Κύπρος δεν θα είναι στον πράσινο χάρτη.” ” Δεν πρέπει να περιμένουμε τον τουρισμό. “

Σύντομα, συνεχίζει, “η ημέρα θα πρέπει να σηματοδοτηθεί όταν τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται Κύπριους και να εμβολιάζουν αμέσως όσους εργάζονται στις πρώτες γραμμές της τουριστικής βιομηχανίας, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια.”

Πηγή: KYPE

Source