Αυτή η χώρα είναι η πλατφόρμα μας ζητά μια «ομοσπονδιακή λύση»

Αυτή η χώρα είναι η πλατφόρμα μας διοργάνωσε μια εκδήλωση.

Η πλατφόρμα ζήτησε μια ομοσπονδιακή λύση πριν από τη Διάσκεψη Κορυφής της Κύπρου 5 + 1 στη Γενεύη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Λευκωσίας Lokmacı, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί δράση το Σάββατο ταυτόχρονα με τους Ελληνοκύπριους, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η βούληση βρίσκεται στο πλευρό της ομοσπονδιακής λύσης.

Κατά τη διάρκεια του ανακοινωθέντος ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Tufan Erhürman, ο Πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Cemal Özyiğit, Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Συνέλευσης, αναπληρωτής CTP Armağan Candan, ορισμένοι βουλευτές, μέλη της ένωσης και ηγέτες της οργάνωσης.

Στην κοινή δήλωση που διαβάστηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Νεολαίας CTP Doğukan Akdeniz και τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης Νεολαίας TDP Çise Erdo ,an, «Ως Τουρκοκύπριοι που αγωνίζονται να ζήσουν ελεύθερα σε αυτήν τη χώρα εδώ και χρόνια, για να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους ζωντανό και να συνδεθούν με τον κόσμο, υπερασπιστήκαμε την Ομοσπονδία, η οποία είναι το πιο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης για την επανένωση του διχασμένου νησιού μας.

Η δήλωση ανέφερε, “Οι παράμετροι λύσης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο είναι σαφείς και σαφείς, ότι το δικοινοτικό, διζωνικό, πολιτικό μοντέλο ομοσπονδίας που βασίζεται στην ισότητα βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι και το αίτημα ομοσπονδιακής λύσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο το δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν του 2004 και στην ακόλουθη διαδικασία. Έχει καταγραφεί ότι έχει υποβληθεί ξανά και ξανά.

Στο τέλος της δήλωσης, «Θα φωνάσουμε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να χωριστεί, αλλά αρκετά μεγάλη για όλους μας. Ας κάνουμε αυτά τα εδάφη πράσινα με δάκρυα χαράς, όχι πόνο, ας ριζωθούμε μαζί και να ζήσουμε μαζί στην αδελφότητα. Ομοσπονδία για όλους »κλήθηκε.

.Source