Αυτοί είναι οι καλύτεροι ιστότοποι που βοηθούν στον ασφαλή προγραμματισμό ταξιδιών το 2021

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν περάσει πάνω από ένα χρόνο τώρα χωρίς κάποια μορφή ταξιδιού για να επιδιώξουμε και να επιδοθούμε. Οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι διεθνείς περιορισμοί – και ο συνεχιζόμενος κίνδυνος COVID – σήμαινε ότι οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι περισσότερο από ποτέ.

Με πρόσφατες αλλαγές όπως η διάθεση του εμβολίου και τη δυνατότητα διαβατηρίων εμβολίων, οι άνθρωποι εξετάζουν τώρα τις επιλογές τους καθώς ο κόσμος γίνεται σταδιακά ένα ασφαλέστερο μέρος. Για πολλούς αυτό θα είναι διαμονή σε κάποια χωρητικότητα – αλλά για άλλους, αυτό σημαίνει ότι κοιτάζουμε πολύ πιο μακριά.

Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι, επομένως έχουμε βρει τους καλύτερους ιστότοπους και πόρους για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι που αξίζει να περιμένετε.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς

Η επίσκεψη σε μέρος που έχει COVID υπό έλεγχο είναι προτεραιότητα για πολλούς ανθρώπους. Πολλές χώρες έχουν τώρα ένα αναπτυσσόμενο και επιτυχημένο σχέδιο εμβολιασμού και υπάρχουν άφθονοι πόροι για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πού θα νιώσετε πιο άνετα.

Ορισμένοι οργανισμοί χρησιμοποιούν λεπτομερή γραφικά για τη διαδικασία εμβολιασμού κάθε χώρας. Είναι μια χρήσιμη εικόνα για όσους έχουν πιο ευέλικτες φιλοδοξίες όταν πρόκειται για τις πρώτες διακοπές σας σε πάνω από ένα χρόνο.

Μας αρέσει το Τραπέζι πρωταθλήματος της Financial Times που καλύπτει 128 χώρες και ποιο ποσοστό του πληθυσμού τους εμβολιάζεται. Για μια πιο ολοκληρωμένη προοπτική, Ο κόσμος μας στα δεδομένα προσφέρει καθημερινές ενημερώσεις για μια σειρά από διαφορετικές πτυχές – μπορείτε να τακτοποιήσετε τα δεδομένα, όπως κρίνετε κατάλληλο για να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Έλεγχος περιορισμών ταξιδιού ανά προορισμό

Η κατανόηση της θέσης κάθε χώρας με ταξιδιωτικούς περιορισμούς μπορεί να φαίνεται σαν ναρκοπέδιο, αλλά δεν πρέπει να είναι. Δείτε εδώ τις συνεχώς ενημερωμένες οδηγίες μας.

Αυτός ο χάρτης με χρωματική κωδικοποίηση κατηγοριοποιεί κάθε έθνος ότι έχει ολικούς, μερικούς ή μηδενικούς περιορισμούς ταξιδιού και είναι πάντα ενημερωμένος. Περιλαμβάνει σαφή καθοδήγηση για κάθε μέρος, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης για ταξίδια μέσα και έξω από κάθε χώρα, εγχώρια ταξίδια, τυχόν πιθανές διακοπές στα αξιοθέατα, καραντίνα και τι να κάνετε αν ταξιδεύετε σε μια ομάδα.

Η Ευρώπη μοιράζεται τώρα τις προθέσεις της να μειώσει τους περιορισμούς και να εισαγάγει διαβατήρια εμβολίων. Προς το παρόν, οι ακόλουθες χώρες θα επιτρέψουν την είσοδο με απόδειξη εμβολιασμού: Ελλάδα, Πολωνία, Σεϋχέλλες, Ισλανδία, Κύπρος και Εσθονία.

Υπολογίζοντας τη μεταφορά σας

Σε ό, τι αφορά το πραγματικό κομμάτι του ταξιδιού σας σε διαμετακόμιση, διαφορετικοί άνθρωποι θα είναι ευχαριστημένοι με διαφορετικά πράγματα καθώς περιμένουμε τα νέα των εμβολιασμών και τους καταργημένους περιορισμούς.

Για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στον ουρανό, ExpertFlyer προσφέρει τώρα μια δωρεάν δοκιμή πέντε ημερών για την premium υπηρεσία τους που βρίσκει τις καλύτερες εκπτώσεις, ελέγχοντας δεδομένα από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) είναι δοκιμάζοντας ένα ταξιδιωτικό πάσο σε αρκετές κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία για όλους.

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η πτήση αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο – γιατί να μην συγχωνεύσετε τη μεταφορά και τη διαμονή σας μαζί με ένα τροχόσπιτο;

IndieCampers δεν είναι ξένοι σε κριτικές 5 αστέρων, προσφέροντας ενοικιάσεις σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη. Ο ιστότοπος κάνει εξαιρετικές προτάσεις όταν πρόκειται για το σημείο έναρξης και λήξης των διακοπών σας. Τα οχήματά τους είναι κομψά, μπορούν να φιλοξενήσουν διάφορα μεγέθη ομάδας, και συχνά περιλαμβάνουν 100 χιλιόμετρα βενζίνης την ημέρα στην τιμή. Σας παρέχει επίσης την τέλεια ρύθμιση για να γευματίσετε.

Που να μείνω

Η ενοικίαση σπιτιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζήσετε μια αλλαγή σκηνής. Μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες ομάδες περισσότερο από τα ξενοδοχεία και μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε επιχειρήσεις πέρα ​​από τα όρια του σπιτιού σας με τους όρους σας.

Το Airbnb δεν είναι πάντοτε σήμα κατατεθέν της ποιότητας του homestay, με τις τιμές που διογκώθηκαν μετά την πανδημία να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την αξία των χρημάτων σας, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά Οδηγός δαμάσκηνου για τα καλύτερα ενοικιαζόμενα σπίτια της Ευρώπης. Αρχικά σχεδιάστηκε στο Λονδίνο, ο ιστότοπος έχει ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο καταπληκτικών προορισμών σε διάφορα σημεία τιμών.

Επιθεωρούν προσωπικά κάθε αιτούντα για να εγγυηθούν τη μέγιστη ποιότητα και υπερηφανεύονται για το ότι είναι εκ των προτέρων σχετικά με τα υπέρ και τα κατά κάθε τοποθεσίας. Από τα πανέμορφα παρισινά διαμερίσματα με ξύλινα δοκάρια έως τους τολμηρούς και μοντέρνους χώρους στο κέντρο της Μαδρίτης, θα χαλάσετε για επιλογή.

Εναλλακτικά, είμαστε επίσης τεράστιοι οπαδοί του Vrbo’s προσαρμόσιμη προσέγγιση για βραχυπρόθεσμες διακοπές. Έχουν ολόκληρες ενότητες στον ιστότοπό τους αφιερωμένες σε παραλίες, εξοχικές κατοικίες, καμπίνες – ακόμα και οι αχυρώνες ρίχνουν μια ματιά.

Ασφάλιση

Το λιγότερο συναρπαστικό, αλλά όχι λιγότερο κρίσιμο μέρος. Ευτυχώς, οι περισσότερες ταξιδιωτικές εταιρείες ήταν απίστευτα ευέλικτες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά αυτό μπορεί να μην διαρκέσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση σε όποια πολιτική υπογράφετε, καθώς ορισμένοι αρχίζουν να περιλαμβάνουν αποποιήσεις που δεν καλύπτουν ακυρώσεις λόγω “γνωστών γεγονότων”.

Το COVID έχει κάνει ό, τι είναι δυνατό για να γίνει πολύ γνωστό τον τελευταίο χρόνο, οπότε προσέξτε! Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ιστότοπους σύγκρισης ασφαλιστικών υπηρεσιών όπως Συγκρίνετε την αγορά και Εξοικονόμηση χρημάτων, και οι δύο προσφέρουν διαφανείς συμβουλές στους καταναλωτές.

Κάθε ημέρα της εβδομάδας στις 21.00 CET, το Euronews Travel σας φέρνει μια ιστορία από κάπου διαφορετικό σε όλο τον κόσμο. Κατεβάστε την εφαρμογή Euronews για να λάβετε ειδοποίηση για αυτό και άλλα νέα. Είναι διαθέσιμο σε συσκευές Apple και Android.

.Source