Αυτός είναι ο πρώτος εμβολιασμένος γιατρός … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Χρήστος Κίπρι θα είναι ο πρώτος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που θα εμβολιαστεί αύριο, Κυριακή, με το εμβόλιο Covid-19.

Στα σχόλιά του, ο Χρήστος Κίπρι, επικεφαλής ιατρός στο Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19, περιέγραψε το εμβόλιο που έλαβε η Κύπρος σήμερα, μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ, ως «θαύμα της ιατρικής, θαύμα της επιστήμης που έχουμε τελικά». “Το εμβόλιο αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα, έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές, ενώ έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες με πολύ καλά αποτελέσματα”, είπε.

Πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια ελπίδα για όλους ότι το εμβόλιο θα τερματίσει σύντομα αυτό που έχουμε περάσει για περίπου 10 μήνες.”

Ερωτηθείς αν ένιωθε ότι θα είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αύριο, ο κ. Κύπρος είπε: «Είναι μεγάλη τιμή να εμβολιάζομαι πρώτα στην Κύπρο, είναι μεγάλη τιμή. “Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο πρώτος γιατρός που εμβολιάστηκε στην Κύπρο.”

Σε μια άλλη ερώτηση, απάντησε: “Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι θα νιώσω ασφαλέστερα, αλλά εάν το εμβόλιο δεν δοθεί σε μαζική κλίμακα, δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτήν την επιδημία. “Έτσι, ο πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς”, είπε.

Αναφέρεται ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού θα ξεκινήσει αύριο, Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στο Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον κ. “Συνολικά 15-20 γιατροί και νοσοκόμες θα εμβολιαστούν στην Κύπρο.”

Πηγή: KYPE

Source