Αυτό το κουτί. Μην γράψετε τον Μήτσο, θα αποκαλυφθεί

Προσοχή τώρα ότι ένας σοβαρός νεοφιλελεύθερος όπως ο Μινώταυρος μπορεί να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Γράφουμε για τον μετασχηματισμό που όλοι περιμένουν τη Δευτέρα. Και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που με ανησυχεί. Δεν έχει σημασία αν είναι την επόμενη Δευτέρα ή Δευτέρα. Το δεύτερο πράγμα που με ανησυχεί είναι οι πληροφορίες που διατίθενται στο εμπόριο. Επειδή είναι Κυριάκος. Και ο Κυριάκος παίρνει τις αποφάσεις του μόνος του, συχνά εκπλήσσει το πλήθος. Έτσι, ό, τι γράφετε κινδυνεύει

Τελευταία νέα για την αναδιοργάνωση.

Ξυπνητήρι για τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα χάσει το χαρτοφυλάκιό του ή θα την σώσει η πολυτέλεια της Κυριακής;

Λέγεται ότι ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης αποδέχτηκε την προσφορά για ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου της κυβέρνησης και την απέρριψε. Ο Βασίλης είναι σοφός

Το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνεται από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Εάν ο Κωστής Χατζηδάκης μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, ο Αντώνης Γεωργία Οργιάδης θα πάρει τη θέση του στον ενεργειακό τομέα.

Νίκη Κεραμεός կրթ Εκπαίδευση stay Η παραμονή της Λίνα Μεντόνι στον Πολιτισμό σκοράρει πόντους. Η γυναικεία κίνηση σημειώνει πόντους. Περιμένω τις άλλες γυναίκες στην κυβέρνηση.

Το μεγάλο ζήτημα είναι το Υπουργείο Εξωτερικών. Θα μείνει ο Νίκος Ντεντιάς; Αν όχι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ένα καλό χαρτί την Κυριακή.

Δημόσια τάξη Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι σταθερός, προετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Βορρά.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν αλλάζει.

—-

Με μια πολύ θετική «έκπληξη», θα ήθελε να ξεκινήσει το οικονομικό προσωπικό της κυβέρνησης το 2021. Υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο είναι να διατηρηθεί η βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας αμετάβλητη με το «BB» με σταθερές προοπτικές και το δεύτερο να κάνει τις προοπτικές «θετικές». Το πρώτο σενάριο δεν προκαλεί κρύο ή ζέστη, αλλά το δεύτερο βάζει το χρέος της Ελλάδας στην «αυλή» για εκσυγχρονισμό, όπως λένε οι ειδικοί. Η βαθμολογία του Fitch είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αν μας ανεβάσει (πιθανότατα στις 16 Ιουλίου), θα υπάρξει μόνο μία αναβάθμιση για να “πιάσουμε” τον πολυπόθητο “επενδυτικό βαθμό”. Όσοι γνωρίζουν τις αγορές γνωρίζουν καλά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει μεγάλες αποδόσεις τόσο στα ομόλογα όσο και στο χρηματιστήριο. Η μεγάλη έκπληξη που είδαμε την ενημέρωση βαθμολογίας τον Ιανουάριο οφείλεται στο QE նոր λόγω της νέας πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ. : Δωμεν:

—-

Τι συμβαίνει στο Ellactor; Μην επαναλάβετε τους Ολλανδούς – οι Λονδρέζοι σημείωσαν 1 – X. Αλλά 2 “πληρώνει”. Το ίδιο για τα υπόλοιπα. Οι Ολλανδοί αγοράζουν μετοχές και οι εφοπλιστές έβαλαν επίσης χρήματα στο τραπέζι. Το ερώτημα είναι, γιατί να επενδύσετε χρήματα που δείχνει η άλλη πλευρά “τελείωσε”; Μιλάμε για πραγματικά χρήματα και όχι για πολλά υποσχόμενα. Το ερώτημα στη στήλη αφορά τη μοίρα των μετοχών του Λεωνίδα Βομβολάου. Τα υπόλοιπα είναι θόρυβος

—-

Στο τέλος του έτους, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην πώληση κόκκινων δανείων σε μάρκες, με τις προσπάθειες των τραπεζών να «καθαρίσουν» το προβληματικό χαρτοφυλάκιο τους το συντομότερο δυνατό.

Όπως μάθαμε, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας πώλησης δανείου με τον επιχειρηματία Νίκο Βαρδινογιάννη Audio Visual. Αν και αρχικά υπήρχε ενδιαφέρον από μερικούς πιθανούς αγοραστές, μόνο ένα Castellake παρέμεινε στο τέλος της ημέρας. Αυτή η εταιρεία είναι ο κύριος μέτοχος της Prodea Investments, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στην Ελλάδα. Για αυτό το δάνειο, η Εθνική έχει υποθήκη 18 εκατομμυρίων ευρώ (για ακίνητα). Η Deloitte διαδραμάτισε βασικό ρόλο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την πώληση δανείων.

—-

Εξηγεί το μεγάλο ενδιαφέρον τουλάχιστον 10 αιτούντων στη LARCO. Δηλαδή, η εταιρεία δεν πουλά στην τρέχουσα μορφή της, αλλά μόνο τα υγιή μέρη της. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ δύο παράλληλων προσφορών για τη βιομηχανία σε σύγκριση με άλλες προβληματικές κρατικές επιχειρήσεις. Τα δάνεια της LARCO δεν θα βαρύνουν τον αγοραστή αύριο, ούτε τα χρέη του προς τη ΔΕΗ, ούτε τους υπαλλήλους του, ούτε τα απομειωμένα περιουσιακά του στοιχεία. Τα καταστήματα δεν είναι χρέος για τη βιομηχανία, αλλά είναι τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της, χωρίς φορτίο, με βάση τις εξελίξεις στην αγορά νικελίου …

—-

Τα αδέρφια μας στην Κύπρο έχουν εξοικονομήσει χρόνο για να αποφύγουν τον αντίκτυπο του Brexit στο χρηματιστήριο. Στο επόμενο τεύχος των Liberal Markets θα διαβάσετε για τα δισεκατομμύρια που θα κερδίσουν χρήματα από βρετανικές πλατφόρμες. Αλλά εδώ θα μάθετε ότι οι Κύπριοι έχουν παρατείνει τουλάχιστον 12 μήνες για να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες σε επιλέξιμους συνεργάτες – επιχειρηματικούς πελάτες – μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου στις 31.12.2021. Η Κύπρος έχει δεσμούς με εταιρείες του ΗΒ. Οι άνθρωποι εκεί εργάστηκαν σκληρά και κατάφεραν να μην τραυματιστούν.

—-

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η προσφορά του Ομίλου Priovolos ύψους 15,1 εκατομμυρίων ευρώ για τη Scaramanga απορρίφθηκε, φυσικά, ήταν πολύ χαμηλή. Για να το θέσω αόριστα, από ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, στο οποίο υπολογίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων μονάδας, η οποία στην περίπτωση της αναγκαστικής πώλησης εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το ερώτημα από τον πλοιοκτήτη είναι γιατί είχε υψηλές προσδοκίες στην αρχή της διαδικασίας, μιλώντας για τη μακροπρόθεσμη επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ, όταν γνώριζε τα δεδομένα που φρόντιζε να δημοσιεύσει όταν είδε την κατάσταση. δεν αναπτύσσεται καλά. Έτσι, διέπραξε δύο «παραβιάσεις». Από τη μία πλευρά, σήκωσε πολύ ένα μπαρ, ποια από την τελευταία προσπάθεια … πήγε κάτω. Από την άλλη πλευρά, εξέδωσε στοιχεία που δεν είχαν κανένα λόγο να δημοσιευτούν επειδή “μειώνουν” την αξία της μονάδας. Είπαμε ότι η πραγματοποίηση μιας συμφωνίας απαιτεί επίσης δεξιότητες επικοινωνίας. Προφανώς δεν είναι εδώ …

—-

Το “Fire” είναι η χρησιμότητα του κτιρίου Atrina, του ουρανοξύστη Mabus, που χτίστηκε από τον Babis Vovos. Έτσι, τα συνολικά έξοδα (Ιούνιος-Οκτώβριος) για το δέκατο, δέκατο, δωδέκατο και δωδέκατο φόρο που μισθώνει το Υπουργείο Εργασίας ανέρχονται σε 50,2 χιλιάδες ευρώ. Ένα αντίστοιχο ποσό περίπου 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα ή 3,3 χιλιάδες ευρώ ανά φόρο

—-

“Αν μετράτε”, όπως θα έλεγε ο Θανάσης Βέγγος στο “Θα σας κάνω βασίλισσα”, ο Moody’s, που στοχεύει στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αποδεικνύεται χαμηλότερος. Για την παράταση της σύμβασης, το σπίτι θα λάβει από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου για περίοδο ενός έτους, δηλαδή το ποσό των 82,5 χιλιάδων ευρώ.

—-

Το γεγονός είναι ότι το μετοχικό κεφάλαιο του ΕΛΤΑ αυξάνεται κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε δηλώσει προηγουμένως ο Κυριάκος Πιεράκης στο κοινοβούλιο. Η ανάπτυξη καλύφθηκε κατά 100% από την EESYP, η οποία είναι πλέον 100% μέτοχος στην ΕΛΤΑ, καθώς η Eurobank (η οποία κατείχε το 10% του ΕΛΤΑ μέχρι τη στιγμή της ανάπτυξης) τελικά δεν συμμετείχε. Ο δρόμος προς τον μετασχηματισμό είναι πλέον ανοιχτός για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με εξελίξεις που θα τεθούν σε ισχύ τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους για να φέρει τον οργανισμό στην ψηφιακή εποχή.

—-
Υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας από τέσσερις ανεξάρτητους ρυθμιστικούς φορείς της χώρας. Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (RAL), η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (RAS) και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αποφάσισαν να συνεργαστούν σε κοινά θέματα που τους απασχολούν.

Σήμερα, οι συμβάσεις άδειας κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς θα υπογραφούν ερήμην. Ο υπουργός և Ψηφιακής Κυβέρνησης Κυριάκος Πιεράκης θα συμμετάσχει στην ηλεκτρονική εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν πληρώσει περίπου 290 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί στο 100% της τιμής της Vodafone (130 εκατομμύρια ευρώ), στο 100% της τιμής της Cosmote (123 εκατομμύρια ευρώ) և 30 : Τιμή ανέμου% (119 εκατομμύρια ευρώ). Η Wind είναι η μόνη από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που επέλεξε να πληρώσει το τίμημα σε δόσεις. Θα το αγόραζα επίσης με πίστωση

—-
Πληροφορούμαι ότι ο Δεκέμβριος αναπτύσσεται πολύ ικανοποιητικά στο Klukinas Lapas, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στο λιανικό εμπόριο. Η μέχρι τώρα μείωση του κύκλου εργασιών είναι μικρότερη από 20%, καθώς ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεων έχει συμπληρωθεί από τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου Click “Clicking”. Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 11% και τα λειτουργικά κέρδη – 3,3 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 3,96%. Τα αποτελέσματα προ φόρων αντιστοιχούν σε απώλεια 264 χιλ. Ευρώ, ενώ η απώλεια 141 χιλ. Ευρώ τους πρώτους 9 μήνες του 2019. Κατά τη διάρκεια των έντεκα μηνών, η μείωση ήταν 8%, περίοδος που περιλαμβάνει μέρος του δεύτερου Κλεισίματος. Η αξία των ακινήτων της εταιρείας μόνο (πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ) δεν αντικατοπτρίζεται στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση (25 εκατομμύρια ευρώ). Το 2021, θα υπάρξουν χρηματικά οφέλη από την πρόσφατη αναδιάρθρωση τραπεζικών δανείων, τα οποία σχετίζονται με την είσπραξη δανείων ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, λιγότερο από 2,5% με κόστος μιας υπηρεσίας ανά γραμμή. Σημαντικά νέα είναι ότι η Alpha Bank αναχρηματοδοτεί το ομόλογό της 11 εκατ. Ευρώ με επιτόκιο 2,4% συν Euribor.

Source