“Αφήστε τους Έλληνες να ξεχάσουν τον Μαρά. Τελείωσε, σύντομα καλά”

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay, “κρατήθηκε στα ερείπια του Maras. Θα μπορούσε να είναι και πάλι το μαργαριτάρι της Κύπρου. Όλοι επωφελούνται από αυτό. Θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία Maraş. Τώρα, η Ελλάδα και η ελληνική πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι ο Maraş είναι μια συμφωνία. Τελείωσε, σύντομα καλά », είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, «Η Ομοσπονδία έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από μια λύση δύο κρατών. Θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους », τόνισε ο Οκτάι ότι η ομιλία του Ερντογάν είναι ιστορική και το μήνυμά του είναι σαφές.

Η απειλή της Τουρκίας για επιχειρηματική δραστηριότητα θα εξέφραζε τον Οκτάι, “Πρόεδρος Ερντογάν, μη απειλητικές κινήσεις, αλλά είναι ηγέτης με όρθια στάση”, είπε.

“Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΚΘΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ”

Σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά παίρνει πάντα μια εποικοδομητική στάση απέναντι σε μια λύση, ο Οκτάι είπε, “Παρόλα αυτά, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλή πρόθεση.

Τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν ήθελε ποτέ να μοιραστεί τη δύναμη και τους πόρους της, ο Οκτάι είπε, “Η πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι μόνο να προσπαθήσει να εξομοιωθεί με τους Τουρκοκύπριους και όλα τα παιχνίδια που έχει αναπτύξει είναι εξαπατήσεις.”

Η Τουρκία, «ομοσπονδία μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο Crans Montana», δήλωσε ο Οκτάι ότι η συνάντηση 5 + των Ηνωμένων Εθνών θα ήταν ένα όραμα, όχι να μιλήσει σε αυτή τη συνάντηση της ομοσπονδίας, είπε ότι ο Ερντογάν έθεσε το τελευταίο σημείο.

“Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”

Δηλώνοντας ότι δύο κράτη μπορούν τώρα να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ο Οκτάι τόνισε ότι η ομοσπονδία είναι πίσω και δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από μια λύση δύο κρατών. Ο Οκτάι σημείωσε ότι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη βάση μιας ομοσπονδίας από το 1968.

Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο και το θέμα των υδρογονανθράκων, ο Οκτάι είπε, «Οι υδρογονάνθρακες μπορούν να είναι ο μεσολαβητής της ειρήνης, όχι της σύγκρουσης. Κάναμε ξανά μια προσφορά για το πώς να μοιραστούμε τους υπάρχοντες πόρους εδώ. “Αυτή η προσφορά που έγινε καθώς η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ εξακολουθεί να ισχύει.”

“ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΜΒΟΛΟΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ”

Αφού υπενθύμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυρίκος Μικοτάκης τις δηλώσεις του ότι οι στρατηγικοί του στόχοι εξωτερικής πολιτικής ήταν να τερματίσουν τη λεγόμενη «τουρκική κατοχή» στο νησί, ο Οκτάι είπε, «Η αντίληψη είναι κάτι άλλο, η πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. πετάνε έξω από τη σακούλα είναι στην πραγματικότητα πράγματα για τα οποία μιλάνε στον καθρέφτη. Αν θέλουν να δουν τους εισβολείς, πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη ».

Η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ αποφάσισε να ανοίξει το Maras Oktay που δήλωσε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας για να το τερματίσει, “καλό ή βόλτα με το ποντίκι ενώ ο Μάρας, η σύζυγος ή τα παιδιά υπάρχει καλύτερη ποδηλασία”, είπε.

“ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΡΑ”

Ο Οκτάι είπε: «Ο Μάρας δεν μπορεί να διατηρηθεί ως καταστροφή. Θα μπορούσε να είναι και πάλι το μαργαριτάρι της Κύπρου. Όλοι επωφελούνται από αυτό. Θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία Maraş. Τώρα, η Ελλάδα και η ελληνική πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι ο Maraş είναι μια συμφωνία. Έχει τελειώσει, σύντομα καλά ».

Source