«Αφήστε το 2021 να είναι το έτος υγείας, δικαιοσύνης και εργασίας»

Ο Özyiğit είπε ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα του έτους 2020 δεν μπορούσαν να επιλυθούν, η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς, ειδικά την υγεία και την οικονομία, ο τουρκοκυπριακός λαός έγινε φτωχότερος γενικά και η βούληση του τουρκοκυπριακού λαού, με τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού, με τις παρεμβάσεις ειδικά στις προεδρικές εκλογές Τόνισε ότι ήταν μια χρονιά που έλαβε.

Ο Özyiğit επεσήμανε ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός επαφών με τοπικές περιπτώσεις έχει αυξηθεί και ότι ο έλεγχος έχει χαθεί δυστυχώς, και ότι ενώ ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε πολλές χώρες και τη Νότια Κύπρο, εξακολουθούμε να μιλάμε σε ανθρώπους και η ημερομηνία άφιξης του εμβολίου στη χώρα δεν είναι σαφής.

Αν και οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν το 2020, ο Özyiğit ευχήθηκε το 2021 να είναι μια ευτυχισμένη χρονιά γεμάτη υγεία και ειρήνη και είπε, “Ας το 2021 είναι το έτος υγείας, ισότητας, δικαιοσύνης και εργασίας.”

“Η λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα είναι απαραίτητη”
Ο Özyiğit δήλωσε ότι το 2020 δεν πήγε καλά για την κοινωνία λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης UBP-HP να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, ειδικά τις αρνητικές συνέπειες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, και σημείωσε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μεγάλα τμήματα της κοινωνίας έγιναν φτωχά.

Ο Özyiğit δήλωσε ότι προστέθηκαν νέα στα υπάρχοντα προβλήματα λόγω της πανδημίας, και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήταν άνεργοι ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και ότι η κυβέρνηση UBP-HP, η οποία ήταν στην αρχή μέχρι τον Οκτώβριο, δεν μπορούσε να παράγει λύση στα προβλήματα των ανθρώπων. Ο Özyiğit δήλωσε ότι οι πολίτες με χαμηλό και σταθερό εισόδημα περνούν δύσκολους καιρούς από οικονομική άποψη και δήλωσαν ότι ακόμη και τα 1500 TL και 2000 TL δεν πληρώθηκαν για μήνες. Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτηκε ποτέ τον ιδιωτικό τομέα, ο Özyiğit τόνισε τη σημασία της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με το νέο έτος.

Μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης UBP-HP, ο Özyiğit υπενθύμισε ότι η χώρα έμεινε χωρίς κυβέρνηση για 2 μήνες λόγω της αποτυχίας του Προέδρου Τατάρ να δώσει έγκαιρη εξουσιοδότηση και ότι το συνέδριο του UBP δεν μπορούσε να διεξαχθεί εγκαίρως λόγω παρεμβάσεων και δήλωσε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων αυξήθηκαν εκθετικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο Özyiğit δήλωσε ότι η προτεραιότητα της μειονοτικής κυβέρνησης UBP-DP-YDP, η οποία ιδρύθηκε στο ίδιο περιβάλλον μετά τις παρεμβατικές προεδρικές εκλογές, δεν ήταν κοινωνία και είπε: «Αντιμετωπίζαμε μια κατανόηση που αποδέχτηκε τις παρεμβάσεις, αλλά αποφύγαμε τη διερεύνηση. Δυστυχώς, οι εξελίξεις δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας ».

“Είναι η πιο ρεαλιστική, πιο λογική ομοσπονδία”
Υπενθυμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ξανά με την εκλογή του Mustafa Akıncı το 2015, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμπέρασμα στο Crans Montana, αλλά ο οδικός χάρτης αποσαφηνίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δήλωσε ο Özyiğit, σημείωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζοντας ότι τόσο η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση μειονοτήτων όσο και ο Πρόεδρος Τατάρ και οι Τούρκοι αξιωματούχοι έφεραν μια λύση 2 κρατών στην ημερήσια διάταξη πριν από την 5η συνάντηση, ο Özyiğit σημείωσε ότι η λύση με δύο ξεχωριστά κράτη δεν είναι δυνατή στην παρούσα συγκυρία και στο άμεσο μέλλον. Ο Özyiğit τόνισε ότι η ομοσπονδία είναι η πιο λογική, πιθανή και ρεαλιστική λύση στην Κύπρο.

“Προσδοκίες από το 2021”
Ο πρόεδρος του TDP Özyiğit, επιθυμώντας το 2021 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας θα ελαχιστοποιηθούν, ο πολιτισμός και ο εκδημοκρατισμός θα επιτευχθούν σε πραγματικούς όρους και οι αθέμιτες πρακτικές θα τερματιστούν και είπε, “Ελπίζω ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά στην οποία θα μοιράζονται όλες τις χαρές και τις θλίψεις”.

Source