Αύξηση ρεκόρ σε περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας το 2020 [ΒΙΝΤΕΟ]

Έγιναν ανησυχίες για περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και ενδοοικογενειακής βίας το 2020.

Η απότομη άνοδος των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας κινητοποίησε την αστυνομία και στις αρχές Δεκεμβρίου αποφάσισε να δημιουργήσει μια υπο-νομοθεσία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 188 υποθέσεις μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ολόκληρο το 2019. 161 περιπτώσεις ερευνήθηκαν και 133 το 2018. Συνολικά 738 περιπτώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι ερευνητές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με ξένες υπηρεσίες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το νήμα αρχίζει να καταρρέει όταν ένα μήνυμα προέρχεται από έξω. Ωστόσο, είναι ανησυχητικό ότι η συμμετοχή ανηλίκων σε τέτοιες περιπτώσεις αυξάνεται.

“Ανησυχούμε βαθιά ότι υπάρχουν πολλοί ανήλικοι που φαίνεται να είναι δράστες”, δήλωσε ο Ανδρέας Αναστασιάδης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Οι περιορισμοί του Coronavirus έχουν αυξήσει σημαντικά τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον Μάρτιο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου είπε: «Είναι ένδειξη ότι κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2020, διερεύνησε συνολικά 183 περιπτώσεις που αφορούσαν συνολικά 208 παιδιά. «Οι υποθέσεις αυτές αντιμετωπίζονται από έμπειρα, καλά εκπαιδευμένα μέλη του γραφείου για την προστασία των παιδιών και την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».

Μέχρι το 2020, η 1.440 γραμμή βοήθειας έλαβε περισσότερες από 5.000 κλήσεις σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με την Μαρία Κούσιο, πρόεδρος της Ένωσης Πρόληψης και Θεραπείας της Οικιακής Βίας.

Ταυτόχρονα, έχουν αναπτυχθεί νέες υπηρεσίες για την υποστήριξη γυναικών και παιδιών που έχουν πεθάνει.

Η Πρόεδρος της SPAVO Maria Cusiu είπε: «Το Γυναικείο Σπίτι λειτουργούσε, δημιουργήθηκαν εναλλακτικές εγκαταστάσεις φιλοξενίας, δημιουργήθηκε μια γραμμή βοήθειας μέσω SMS, δημιουργήθηκε μια υπηρεσία ζωντανής συνομιλίας նոր νέες τεχνολογίες για προσωπικά ραντεβού, ξεκίνησε η νέα κοινωνική υπηρεσία της SPAVO և Το νέο SPAVO δημιουργήθηκε. φροντίδα παιδιών, υπηρεσία φροντίδας և εκπαίδευσης. Πάνω από 230 γυναίκες և 308 παιδιά φιλοξενήθηκαν, 1440 γραμμές απάντησαν περισσότερες από 5300 κλήσεις για βοήθεια και 240 άτομα έλαβαν ατομική συμβουλευτική, 15 από τις οποίες αφορούσαν εγκληματίες.

Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε στη δημιουργία κλίμακας ενδοοικογενειακής βίας στην ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς και στην ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ενδεικτικά, η Σκάλα ΤΑΕ Λευκωσίας ιδρύθηκε στις 23 Νοεμβρίου και έχει ήδη εξετάσει περισσότερες από 17 περιπτώσεις. Το απόσπασμα της Λεμεσού, που δημιουργήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, διερεύνησε 250 υποθέσεις για τρεις μήνες και συνέλαβε 43 άτομα.

Source