“Αύξηση του ενδιαφέροντος για τον ιππικό αθλητισμό”

πανό99

Έρολ ΚΑΝΑΛΙΑΔΑ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας, Hamza Ruso είπε ότι το ενδιαφέρον για τον ιππικό αθλητισμό έχει αυξηθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν περίπου 120 αθλητές που ασχολούνται με ιππικά αθλήματα στην ΤΔΒΚ και ότι το ενδιαφέρον για τον ιππικό αθλητισμό έχει αυξηθεί.

Ο Ruso υπογράμμισε ότι η αύξηση του αριθμού των ατόμων που ασχολούνται με ιππικά αθλήματα στη χώρα μας από 3-5 σε 120 τα τελευταία χρόνια είναι ένας μεγάλος αριθμός.

“Στο παρελθόν, είχαμε 3-5 αθλητές που ασχολήθηκαν επαγγελματικά με ιππικό άθλημα, τώρα έχουμε περίπου 120 αθλητές”, δήλωσε ο Ρούσο, και τόνισε ότι 15-20 περισσότεροι αθλητές θα προστεθούν σε αυτόν τον αριθμό τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας Hamza Ruso δήλωσε ότι οι οργανώσεις επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιδημία κοραναϊού που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και επηρέασε αρνητικά τη χώρα μας. Ο Ruso επεσήμανε ότι όταν το Coronavirus άρχισε να εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, αν και ήταν ένα από τα πιο άνετα αθλήματα από την άποψη της υγείας, όλες οι οργανώσεις ιππασίας ακυρώθηκαν και ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας.

“Οι αθλητές και οι δάσκαλοί μας επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιδημία”

Δηλώνοντας ότι τα βραβεία στο τέλος του έτους 2019 δεν μπορούν ακόμη να δοθούν στους νικητές των βραβείων, ο Ruso είπε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου του κοροναϊού, οι οργανισμοί συνεχίστηκαν, αν και όχι πολύ συχνά.

Ο Ruso δήλωσε ότι κατά την περίοδο του κοροναϊού, οι συγκεντρώσεις αθλητών και δασκάλων που έκαναν την καρδιά τους στα ιππικά αθλήματα επηρεάστηκαν αρνητικά.

“Τόσο οι ακυρωμένοι οργανισμοί όσο και ο φυσικός φόβος που δημιουργήθηκε από την επιδημία κοραναϊού επηρέασαν αρνητικά τους αθλητές και τους δασκάλους μας”, δήλωσε ο Ρούσο.

πανό134

Δηλώνοντας ότι οι οργανισμοί μπορούν να συνεχίσουν σε διαφορετικές μορφές λόγω της συνέχισης της περιόδου του κοραναϊού, ο Ρούσο είπε, “Ελπίζω ότι η επιδημία του κοραναϊού θα ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό και θα επιστρέψουμε σε υγιείς ημέρες.”

“Απαιτείται επένδυση για τη δημιουργία περισσότερων”

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις για ιππικά αθλήματα στη χώρα μας και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα σε αυτό το πλαίσιο, ο Hamza Ruso είπε: «Χρειάζονται πολλά χρήματα για να λάβουμε αυτά τα μέτρα και η συνεισφορά που μας έχει χορηγηθεί από το κράτος δεν είναι αρκετή για αυτό», είπε.

TRNC στην Τουρκία για να παράσχει μια τυπική εγκατάσταση σε ένα πολύ σοβαρό χρηματικό ποσό που χρειάζεστε Ruso, είπε ότι είχε αρκετό υλικό στη βοήθεια φυτικού υλικού από το κράτος.

Δηλώνοντας ότι ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν χορηγοί κατά την περίοδο του κοραναϊού, ο Ρούσο εξήγησε ότι οι επιχειρηματίες αντιμετώπισαν επίσης δυσκολίες λόγω της επιδημίας του κοραναϊού και ως εκ τούτου είχαν δυσκολία στη χρηματοδότηση.

“Περιμένουμε την προσοχή από το κράτος”

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας Hamza Ruso τόνισε ότι γνώριζαν ότι το κράτος είχε πολλές δυσκολίες κατά την περίοδο του κοροναϊού, αλλά ότι περιμένουν προσοχή ως ομοσπονδία.

“Γνωρίζω ότι η πολιτεία μας εργάζεται σκληρά κατά την περίοδο του κοραναϊού, αλλά εξακολουθούμε να θέλουμε να δουν τι έχουμε κάνει και να δείχνουν ενδιαφέρον εκτός από την παροχή οικονομικών πόρων”, δήλωσε ο Ρούσο.

Επισημαίνοντας ότι εάν αυξηθεί η κρατική υποστήριξη, ο αριθμός των αθλητών που ενδιαφέρονται για ιππικά αθλήματα θα αυξηθεί, ο Hamza Ruso είπε ότι το κράτος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον ενθουσιασμό του ιππικού αθλητισμού, ειδικά μεταξύ των νέων.

Source