Βέλγιο. Οι κάτοικοι των γηροκομείων λαμβάνουν τα πρώτα εμβόλια κοροναϊού

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο αριθμός των λοιμώξεων, των θανάτων και των νοσηλείας που σχετίζονται με το COVID-19 στο Βέλγιο μειώθηκε από τις 25 Δεκεμβρίου
Οι κάτοικοι τριών γηροκομείων ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 σήμερα στο Βέλγιο, μια χώρα όπου τα γηροκομεία έχουν πληγεί σοβαρά από την επιδημία.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech δόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα αργά το πρωί στους κατοίκους του γηροκομείου Pierce στο Mons, στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο Mons, στη Βαλλωνία, στο Saint-Pierre, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.

Πολλές χώρες της ΕΕ άρχισαν να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους κατά του COVID-19 αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο Βέλγιο, ωστόσο, η εκστρατεία εμβολιασμού δεν αναμένεται να ξεκινήσει στις 4-5 Ιανουαρίου. Ο Os Hermans, ένας 96χρονος κάτοικος του Pierce, ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε κατά των φώτων της φωτογραφικής μηχανής πίσω από κλειστά παράθυρα.

Ο 102χρονος Joseph Joseph Delmott ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο στο Bon Mason, στο Buzoddon, και η 101χρονη Lucy Danzu βρίσκεται στη Notre Dame της Στοκχόλμης στις Βρυξέλλες. Στο τελευταίο γηροκομείο, ο υπουργός Υγείας των Βρυξελλών Alain Maron χαιρέτισε το γεγονός ότι “το 90% του πληθυσμού είπε ότι το εμβόλιο ήταν καλό”.

“Μετά τις διακοπές, ξεκινά ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων των γηροκομείων στις Βρυξέλλες. “Περίπου δέκα χιλιάδες άτομα θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. Εκείνη την εποχή, “το προσωπικό του γηροκομείου θα εμβολιαστεί, τότε όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.”

“Νομίζω ότι είναι μια ανακούφιση (…) Οι κάτοικοι και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών έχουν δοκιμαστεί πραγματικά από το COVID
Ομολόγησε. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Cicienso από τις 3 έως τις 11 Δεκεμβρίου, το 60% του Βελγικού πληθυσμού άνω των 18 ετών δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί.

Ο αριθμός των μολύνσεων, θανάτων και νοσηλείας στο COVID-19 στο Βέλγιο μειώθηκε από τις 25 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος υγείας Yves Van Lettem σε δημοσιογράφους σήμερα.

Σε μια χώρα 11,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, καταγράφηκαν συνολικά 638.877 μολύνσεις κοροναϊού և 19.200 θάνατοι. Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Van Letem είπε ότι ο κοροναϊός είχε σκοτώσει περισσότερα από 10.000 άτομα σε γηροκομεία. Τον Νοέμβριο, το βελγικό υποκατάστημα της Διεθνούς Αμνηστίας καταδίκασε σε μια κριτική έκθεση «εγκατάλειψη» γηροκομείων στο Βέλγιο από κυβερνητικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source