Βαριά τραυματισμένα παιδιά և νέοι από τις επιπτώσεις της επιδημίας

Το Πανεπιστήμιο του Φρέντερικ φιλοξενεί συνέδριο με θέμα “Παιδικά θέματα / Εφηβικά θέματα հիմն Παρέμβαση κοινωνικής εργασίας σε μια επιδημία”

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Τα συναισθήματα φόβου, άγχους, θυμού, θλίψης και ήττας γίνονται αισθητά από νέους στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο λόγω της επιδημίας COVID-19. αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου. Παιδική ηλικία / Εφηβεία և Η Κοινωνική Εργασία της Παρέμβασης στην Επιδημική Περίοδο την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Frederick Social Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών և Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ομιλητές από το Πανεπιστήμιο Frederick, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Τμήμα Ψυχολογίας, τις Κοινωνικές Επιστήμες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ευρώπη και μελέτη δεδομένων σχετικά με τον αντίκτυπο των ηλικιακών ομάδων στα παιδιά. և Έφηβοι health η υγεία τους (σωματική, ψυχική, σεξουαλική և κ.λπ.) Μιλώντας για τον σημαντικό ρόλο της κοινωνικής εργασίας, το διαδικτυακό συνέδριο έδειξε ότι η επιδημία έχει αφήσει την επιδημία παιδιών-εφήβων, καθώς και των γονιών τους, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Το συνέδριο ξεκίνησε η κα Natasa Frederick, Πρόεδρος του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Frederick, η οποία χαιρέτισε καταρχάς τον ρόλο των κοινωνικών λειτουργών, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν «το πρώτο ινστιτούτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, το οποίο προέβλεπε 20 χρόνια. «Αν κοιτάξουμε τις βασικές αρχές της κοινωνικής εργασίας, που είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, ο σεβασμός της πολυμορφίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η συλλογική ευθύνη, μπορούμε εύκολα να δούμε γιατί ο ρόλος τους είναι ζωτικής σημασίας σήμερα», δήλωσε ο Frederick.

Ο Δρ Lucia Dimitriou, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Frederick, μίλησε επίσης στο συνέδριο. “Έχει τεκμηριωθεί στη διεθνή βιβλιογραφία ότι η μέτρηση της κοινωνικής και σωματικής απόστασης σχετίζεται θετικά με ψυχολογικές διαταραχές τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, κυρίως διαταραχές του άγχους, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την ευημερία και την ευημερία τους”, δήλωσε ο Δρ. Δημητρίου. Υπήρχαν συμπτώματα κατάθλιψης, διαταραχής μετατραυματικού στρες, άγχους, ուժեղ Πολλοί έφηβοι πέρασαν πολλές ώρες և ξεπερνώντας τα έντονα συναισθήματα της μοναξιάς և συνεχίζουν να περνούν χρόνο στα κοινωνικά μέσα. Χάνοντας φυσική επαφή με μια ομάδα πληροφοριών από ομοτίμους, βλέπουμε τώρα μια αυξανόμενη τάση μοναξιάς μεταξύ των ηλικιών 16 και 24, κάτι που ορισμένοι μελετητές αποκαλούν «κλειστή μοναξιά».

Το συνέδριο παρουσίασε, μεταξύ άλλων, μια μελέτη του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών στο νεοσύστατο Κέντρο Ψυχολογικής Σταθερότητας του Πανεπιστημίου του Frederick σχετικά με τον ψυχιατρικό αντίκτυπο των νέων μέτρων ελέγχου του κοροναϊού. Μελέτες δείχνουν ότι το 10% των παιδιών և οι έφηβοι έχουν μείζονα κατάθλιψη և το 55% έχουν κοινωνική δυσλειτουργία. Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις κοινωνικής εργασίας στον τομέα της προστασίας των παιδιών, όπου καταγράφηκαν περιπτώσεις βίας, ενδοοικογενειακής βίας και παρουσιάστηκε μια ευρωπαϊκή μελέτη για την παραμέληση και την κακοποίηση παιδιών από τους γονείς. Ο εθισμός των εφήβων αντιμετωπίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ένα παράδειγμα δόθηκε από το Ελληνικό Κλινικό Παρατηρητήριο, το οποίο προωθεί εναλλακτικές μορφές θεραπείας εθισμού addiction διαγνωστική αξιολόγηση επικίνδυνων συμπεριφορών στην εφηβεία.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορανοϊού έπρεπε να δοθεί σημαντική σημασία μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων και υπηρεσιών πρόληψης για τη στήριξη και την ενδυνάμωση των νέων.

Το συνέδριο τελείωσε με μια συζήτηση των θεμάτων που έθεσαν οι ομιλητές, η οποία συντονίστηκε από τον Δρ. Σταύρο Κ. Parlalis, Αναπληρωτής Καθηγητής Co Συντονιστής Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3wUzNrf

Source