ΒΙΝΤΕΟ. Οι πρώτοι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ήρθε η ώρα για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ένα γηροκομείο Λεμεσού.

Στις 8.30 π.μ., το πρώτο εμβόλιο χορηγήθηκε στον Αναστάσιο iftis, γιατρό της Παναγίας, ακολουθούμενο από εμβολιασμούς για τους ηλικιωμένους που ζούσαν σε ένα ειδικό γηροκομείο.

Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό, ο Δρ. Αναστάσιος iftis δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας.

«Νιώθω χαρούμενος και αισιόδοξος, πιστεύω ότι σήμερα είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας. «Εμπιστεύομαι την επιστήμη, εμπιστεύομαι την ιατρική, γι ‘αυτό πήρα το εμβόλιο σήμερα». Ο κ. Ift έστειλε επίσης ένα μήνυμα σε όσους είχαν υποψία εμβολίων. «Θέλω να πω σε όσους υποπτεύονται ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές, ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί, όλοι οι γιατροί ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, hope ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας θα ακούσουν το κάλεσμα της ιατρικής κοινότητας և να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν στην εξάλειψη αυτής της επιδημίας μια ώρα νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, ο εμβολιασμός ηλικιωμένων εργαζομένων σε γηροκομείο στη Λευκωσία ξεκίνησε στις εννέα το πρωί. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Athos Matsas, 35 άτομα θα εμβολιαστούν.

Στις έντεκα το πρωί, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα δοθούν σε επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι. Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είναι ο Δρ. Χρήστος Κίπρι, επαγγελματίας υγείας που έχει συνδέσει το όνομά του με μήνες καταπολέμησης της επιδημίας.

Η Κύπρος, όπως και άλλες χώρες, έχει λάβει 9.750 δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων 5.875 θα εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source