ΒΙΝΤΕΟ. Το πλοίο ήταν διακοσμημένο για τα Χριστούγεννα … |:: Δημοσιογράφος Κύπρος

Φέτος, για πρώτη φορά, το πλοίο “Elpida”, που βυθίστηκε πέρυσι στον κόλπο της Λάρνακας, ήταν διακοσμημένο για τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, επικεφαλής της σχολής καταδύσεων Nemo και εκπαιδευτής φυσικής αγωγής και εκπαιδευτής καταδύσεων, στο ΚΥΠΕ, «Κάθε χρόνο διοργανώνουμε μια εκδήλωση όπου χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι διακοσμημένα σε διάφορα σημεία κατάδυσης στην περιοχή της Λάρνακας. «Φέτος επιλέξαμε να διακοσμήσουμε το πλοίο Elpida, το οποίο βυθίστηκε πέρυσι για να σηματοδοτήσει την πρώτη χρονιά της βύθισης».

Πρόσθεσε ότι «μια ομάδα δυτών, παρακολουθώντας όλα τα μέτρα κατά του κοροναϊού, βουτήθηκε σε βάθος 8 έως 22 μέτρων, διακόσμησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο δύτης, ντυμένος ως καπετάνιος του σκάφους, χαιρέτησε τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος διανέμει δώρα στους συμμετέχοντες. “Στη συνέχεια, οι δύτες τραγούδησαν τα τραγούδια, συμβολικά κρατώντας τα χέρια, δημιουργώντας έναν κύκλο γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να δείξουμε ότι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υποφέρει από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.”

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2019, το εμπορικό πλοίο “Ελπίδα”, μήκους 63 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινη-Πίλα, στη Λάρνακα, δύο χιλιόμετρα από την ακτή, σε βάθος 30 μέτρων, για να δημιουργήσει τεχνητό. χαμηλώστε το πανί

Το Elpida χτίστηκε στη Γερμανία το 1965 και αγοράστηκε από την ETAP για χορηγία.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, το πλοίο LEF1 που δωρίστηκε από την Lefkaritis Bros LLC στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης Λάρνακας (ETAP) βυθίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή σε βάθος 13 μέτρων με σκοπό τη δημιουργία τεχνητού υφάλου. ,

https://www.youtube.com/watch?v=b7NFStTos7s:

Η βύθιση των δύο σκαφών λέγεται ότι καθορίστηκε από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιας Έρευνας μετά τη χαρτογράφηση των ενδιαιτημάτων και την καταγραφή της βιοποικιλότητας, ενώ το σημείο θεωρήθηκε ιδανικό για διάφορους λόγους, το πιο σημαντικό, είναι πιο κοντά στην ακτή, το οποίο σύμφωνα με το ETAP εκτιμάται ότι θα βοηθήσει Η ταχεία ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής των τεχνητών πανιών, σε συνδυασμό με τη χρήση τεχνητών μέσων.

Ο τεχνητός ύφαλος Λάρνακας ονομάστηκε “Hope”, ενώ το LEF1 χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός πάρκου κολύμβησης με αναπνευστήρα στην περιοχή των τεχνητών πανιών.

Το ETAP εκτιμά ότι με τη βύθιση του Zenovia, το νέο τεχνητό πανί θα αποτελέσει σημαντική ώθηση για τον καταδυτικό τουρισμό, ο οποίος άνθισε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη Λάρνακα.

Πηγή: KYPE

Source