ΒΙΝΤΕΟ. Χορωδίες από έξι χώρες τραγουδούν το παραδοσιακό τραγούδι “Yes Milia”

Σαράντα δύο χορωδίες όλων των ηλικιών από έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες ένωσαν τη φωνή τους σε μια συναυλία εκτός χορού σε απευθείας σύνδεση χορευτική παράσταση με το διάσημο κυπριακό τραγούδι “Η Apple”.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Τύπου գրասենյ Πληροφοριών, το Πολιτιστικό Κίνημα Select / Jeunesses Musicales (JM) Κύπρου, σε συνεργασία με το Ευρωαραβικό Μουσικό Νεολαίας, JM Lebanon և Νεολαία για Μουσική | Η JM Jordan παρουσίασε μια άλλη εκδοχή του ιδρύματος “Choral Crossroads” το 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=1c1oR3kt62c:

Οι κυπριακές χορωδίες του Λιβάνου, της Ουγγαρίας, της Ιορδανίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Κύπρου προσχώρησαν στο κυπριακό τραγούδι “MILIA” του Αχιλλέα Λιμπουρίδη, σύμφωνα με τον Αντό Ροντίνη, για να εναρμονίσουν την τετραμερή χορωδία του Μιχάλη.

Αν και εμφανίστηκαν στη σκηνή φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χορωδίες από την Ιορδανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, το Λίβανο, τη Γαλλία, την Κύπρο έμαθαν τις λέξεις, τραγούδησαν τη “Μηλιά” στην κυπριακή διάλεκτο, προσθέτοντας πολιτιστικά στοιχεία από τη Δύση στα Ανατολικά.

“Το μουσικό αποτέλεσμα της συγκέντρωσης χορωδιών, το οποίο παρουσιάστηκε στη σκηνή τα προηγούμενα χρόνια, μεταφέρεται στο Youtube, χωρίς τη φυσική παρουσία των χορωδιών στη Λεμεσό. Η δύναμη της μουσικής θολώνει τα εθνικά όρια, ακόμη και συνδυάζοντας φωνές και ανθρώπους από απόσταση, δημιουργώντας μια ειδική χορωδία – ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα “, πρόσθεσε.

Το μουσικό βίντεο συνοδεύτηκε από οπτικοακουστικές ταινίες, μαζί με οτιδήποτε άλλο, και τέλος αναφέρθηκε ο στόχος της μετάδοσης πνεύματος αλληλεγγύης και αισιοδοξίας.

Source