Βιομηχανία φιλοξενίας: Θεωρήσεις εισόδου για Ρώσους τουρίστες θα σώσουν την τουριστική περίοδο στη Βουλγαρία – Novinite.com

Βουλγαρία θα πρέπει να αρχίσει επειγόντως την έκδοση καταχώρισης βίζες σε Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ένωση Ξενοδοχειακών και Εστιατορίων (BHRA).

Πριν από λίγες ώρες, η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από την RF προς την Τουρκία είχαν ανασταλεί για αόριστο χρόνο λόγω της απότομης αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα, δήλωσε η BHRA.

Σύμφωνα με την Ένωση, η πλειοψηφία των Ρώσοι παραθεριστές προγραμματισμένες παραθαλάσσιες διακοπές στο νότιο γείτονά μας. Αφού αυτός ο προορισμός καταστεί τουλάχιστον προσωρινά μη διαθέσιμος σε αυτούς, είναι λογικό να αναζητήσουμε αμέσως μια εναλλακτική λύση για τις ήδη προγραμματισμένες διακοπές τους, επισημαίνει ο πρόεδρος της BHRA Georgi Shterev.

Εάν οι βουλγαρικές αρχές δεν αρχίσουν αμέσως να εκδίδουν είσοδο βίζες στους Ρώσους τουρίστες, δεν θα μπορέσουμε ξανά να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση. Επειδή οι ανταγωνιστές μας, όπως η Κύπρος και η Αίγυπτος, δεν χάνουν χρόνο και δίνουν ήδη βίζες προς την Ρώσοι παραθεριστές, Εξηγούν οι εκπρόσωποι της BHRA.

Τόνισαν επίσης ότι από οικονομική άποψη δεν είναι καιρός για το Υπουργείο Εξωτερικών να «προσπαθήσει να δείξει μυϊκές δηλώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», διότι είναι επιζήμιο για την εθνική μας οικονομία.

Σύμφωνα με το BHRA, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του έργου του ΒουλγαρίαΓενικό Προξενείο στο Νοβοσιμπίρσκ, καθώς επί του παρόντος λειτουργούν μόνο τρία προξενικά γραφεία στο έδαφος της Ρωσίας που βίζες προς την Βουλγαρία, το οποίο είναι εξαιρετικά ανεπαρκές και δυσκολεύει την εργασία. Είναι επίσης σημαντικό να στείλετε άλλο ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ πράκτορας στη Ρωσία. Εκτός από την τόνωση του έργου σε όλες τις ρωσικές πόλεις και περιοχές, οι οποίες είναι αδελφοποιημένες με βουλγαρικές, τόνισε η BHRA.

Source