Βοσνία-Ερζεγοβίνη 10 χιλιάδες δόσεις εμβολίου από τον κοροναϊκό της Τουρκίας

Ο νέος τύπος της Τουρκίας Κορωνοϊός 10 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Sinovac, τις οποίες έδωσε στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας (Kovid-19), έφτασαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στις 28 Μαρτίου, με τις οδηγίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα δωρεά εμβολίων Kovid-19, εκτός από τη χώρα όπου εστάλησαν 30 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Sinovac, έφτασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σεράγεβο στην πρωτεύουσα με αεροπλάνο ασθενοφόρων.

Μιλώντας στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Selmo Cikotic ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό και τον υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu και είπε ότι τα εν λόγω εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό όσων εργάζονται σε ιδρύματα ασφαλείας.

Προετοιμασμένο από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι δίνεται προτεραιότητα στις δυνάμεις ασφαλείας στο πρόγραμμα εμβολιασμού Cikotic, το πεδίο της επίσημης επίσκεψης εργασίας στην Τουρκία, δήλωσε ότι το αίτημα για υπηρεσίες ασφάλειας εμβολίων σε συνεννόηση με τον Υπουργό Noble στις 5 Απριλίου .

Η Τουρκία είναι δύσκολη όταν είναι η επόμενη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δηλώνοντας για άλλη μια φορά αποδείχθηκε Cikotic, “Με αυτόν τον τρόπο λέμε ότι ενισχύει από τη μία πλευρά οι δυνάμεις ασφαλείας μας λειτουργούν καλύτερα να κάνουν, ενώ από την άλλη πλευρά η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών. ” είπε.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Σεράγεβο Σαντίκ Μπάμπουρ Γκίργιν θυμίζει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην Τουρκία στην αρχή της επιδημίας στην ιατρική βοήθεια.

Αναφέροντας ότι εστάλη κάποιο φάρμακο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη την περασμένη εβδομάδα, ο Girgin είπε, “Δείχνουμε ότι είμαστε φίλοι και αδέλφια με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη όχι μόνο με λόγια αλλά και σε δράση. Δείχνουμε στη γειτονιά μας. Αυτή η υποστήριξη θα συνεχίζεται πάντα.” μίλησε.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύθηκε να στείλει 30.000 δόσεις εμβολίου στη χώρα κατά την επίσκεψη των μελών του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Άγκυρα στις 16 Μαρτίου, και τα εμβόλια παραδόθηκαν στο Σεράγεβο στις 28 Μαρτίου.

Οι διαταραχές στην προμήθεια εμβολίων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η οποία διέταξε 1 εκατομμύριο 232 χιλιάδες δόσεις εμβολίου στο πλαίσιο του προγράμματος παγκόσμιας πρόσβασης εμβολίων Kovid-19 (COVAX), προκαλούν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με πληθυσμό περίπου 3,5 εκατομμύρια, το Kovid-19 έχει εντοπιστεί σε 188 χιλιάδες 994 άτομα από την αρχή της επιδημίας, ενώ 7 χιλιάδες 788 άτομα πέθαναν λόγω του ιού.

.Source