Βρέθηκε θησαυρός στην ανασκαφή για κατασκευή σπιτιού

Στις 8 Απριλίου, εργάτες που σκάβουν ένα σπίτι στην ινδική πολιτεία Telanga ανακάλυψαν μια κεραμική γεμάτη με χρυσό και ασήμι.

Περίπου 190 γραμμάρια χρυσού από την κεραμική που βρέθηκε στο χωριό Pembarthi στην περιοχή Jangaon. Εμφανίστηκαν ασημένια κοσμήματα βάρους 1,72 κιλών.

Στη συνέχεια, τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου παραδόθηκαν στις αρχές.

Σύμφωνα με το The Indian Express, οι κάτοικοι προσευχήθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι ο θησαυρός έχει θρησκευτική σημασία.

Η υστερική συμπεριφορά του Narsimha, του ιδιοκτήτη της γης, αφού άγγιξε το ποτ, αντανακλάται στην κάμερα.

“Σώσαμε τιμαλφή μετά τη λήψη των ειδήσεων για την ανακάλυψη. Επίσης, δώσαμε εντολή στον ιδιοκτήτη να μην ξεκινήσει εκσκαφές στην περιοχή μέχρι την επόμενη παραγγελία”, δήλωσε ο Rajendra Prasad, αστυνομικός της Jangaon.

Οι αρχές βρήκαν 51 χρυσές χάντρες, 22 χρυσά σκουλαρίκια, 11 χρυσά κολιέ από το εσωτερικό του δοχείου. Ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν 26 ασημένιες ράβδους και 5 ασημένιες αλυσίδες. Σημειώθηκε επίσης ότι βρέθηκε ρουμπίνι βάρους 6,5 γραμμαρίων.

Ο Anjaneyula Goud, μέλος του συμβουλίου του χωριού Pembarthi, δήλωσε ότι εάν γίνουν ανασκαφές στην περιοχή, θα βρεθούν περισσότεροι θησαυροί.

Στο παρελθόν, αναφέρθηκε ότι υπήρχε ένας ναός εδώ. Δεν το πίστεψαν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, μετά την εμφάνιση της εν λόγω κεραμικής, είμαστε σίγουροι για αυτό.

Ο Γκουντ δήλωσε ότι έχουν υποβάλει αίτηση για την κατασκευή ναού στην περιοχή.

“Το Υπουργείο Οικονομικών μελετάται από ειδικούς. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε ένα σχόλιο”, δήλωσε η Sreenivasa Raju, διευθυντής της κρατικής μονάδας αρχαιολογίας.

.Source