Βρέθηκε νέο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο New England Journal for Medicine, η απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, επιτεύχθηκε με φάρμακα για πρώτη φορά.

Η μελέτη, που διεξήχθη με περίπου 2.000 άτομα σε 16 χώρες με τη συμμετοχή πολλών πανεπιστημίων σε 68 εβδομάδες, έδειξε ότι το φάρμακο Semaglutide είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Το φάρμακο, το οποίο επιτρέπει στο σώμα να αναλάβει το σύστημα ρύθμισης της όρεξης του εγκεφάλου, μειώνει το αίσθημα της πείνας και κατά συνέπεια την πρόσληψη θερμίδων.

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Academy Obesity Research Center Prof. “Τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που έλαβαν 2,4 mg Semaglutide έχασαν περισσότερο από το 10 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους και το ένα τρίτο περισσότερο από 20 τοις εκατό. Κανένα άλλο φάρμακο δεν μπόρεσε να χάσει τόσο πολύ βάρος. Αυτό είναι πράγματι ένα παιχνίδι αλλαγής.” ” είπε.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έχασαν κατά μέσο όρο 15,3 κιλά. Μαζί με την απώλεια βάρους, υπήρξε μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη, όπως λίπος γύρω από τη μέση, λίπος στο αίμα, σάκχαρο και αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, σημειώθηκαν βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των εθελοντών.

Το Semaglutide, που παράγεται από την Novo Nordisk, χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

.Source