Βρέθηκε το πρώτο εστιατόριο Fast Food στην ιστορία. 2000 ετών!

Ως αποτέλεσμα των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Πομπηία, διατηρημένες κάτω από παγωμένη λάβα και εν μέρει θαμμένος, ένα κατάστημα που προσφέρει φαγητό του δρόμου σε 13.000 κατοίκους της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης έφερε στο φως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατάστημα, το οποίο προσφέρει ζεστό φαγητό και ποτό στους Ρωμαίους που περνούν από τη διασταύρωση δύο δρόμων, είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες, σε αντίθεση με τα σημερινά εστιατόρια γρήγορου φαγητού.

Μπροστά από το «termopolium», που σημαίνει «μετρητής ζεστών ροφημάτων» στα λατινικά, είναι ένας κυκλικός πάγκος διακοσμημένος με έντονες τοιχογραφίες.

Το «Termopolium», που σημαίνει «μετρητής ζεστών ροφημάτων» στα λατινικά στα Popmpeii, μαγεύεται από τις έντονα τοιχογραφίες στο μέτωπό του.

Περίπου 2000 χρόνια ίχνη φαγητού βρέθηκαν σε μερικά από τα βαθιά βάζα τερακότας που περιείχαν ζεστά τρόφιμα τοποθετημένα στις τρύπες του πάγκου.

Μεταξύ των τοιχογραφιών περιλαμβάνονται απεικονίσεις όπως κοτόπουλο και πάπιες που κυνηγήθηκαν και κρέμασαν ανάποδα, που αποτελούν το περιεχόμενο των τροφίμων που πωλούνται.

Εδώ βρέθηκαν επίσης περίτεχνα χάλκινα βάζα, κεραμικά βάζα, μπουκάλια κρασιού και αμφορείς που μαγειρεύουν στιφάδο και σούπες.

Τα υπολείμματα φαγητού που βρίσκονται στον πάγκο διακοσμημένα με τοιχογραφίες δείχνουν ότι το συνηθισμένο καθημερινό μενού της Πομπηίας περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ζωικών προϊόντων.

Ο Massimo Ossana, Διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, χαιρέτισε την αρχαιολογική ανακάλυψη, “Πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη. Είναι η πρώτη φορά που σκάβουμε ένα ολόκληρο” θερμοπόλιο “.

Δηλώνοντας ότι βρήκαν επίσης τα ερείπια τουλάχιστον δύο ατόμων στην περιοχή, η Ossana είπε, “Ο πάγκος φαίνεται να έχει κλείσει βιαστικά και να εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του. Αλλά είναι πιθανό ότι ένα άτομο, ίσως ο παλαιότερος άνθρωπος εκεί, παρέμεινε πίσω και πέθανε στο πρώτο στάδιο της έκρηξης.”

Η ανθρωπολόγος Valeria Amoretti δήλωσε ότι τα δοχεία περιείχαν χοιρινό, ψάρι, σαλιγκάρια και βόειο κρέας, υποδεικνύοντας ότι το συνηθισμένο καθημερινό μενού της Πομπηίας περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία ζωικών προϊόντων.

Ένα από τα δημοφιλέστερα ιστορικά μέρη της Ιταλίας για τους τουρίστες, πιστεύεται ότι περίπου 150 θερμοπολιές εξαπλώθηκαν σε όλη την Πομπηία, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, εξυπηρετώντας τους φτωχούς που δεν μπορούν να μαγειρέψουν στα σπίτια τους. Το χοντρό ψωμί με παστό ψάρι, ψητό τυρί, φακές και μπαχαρικά κρασί κυριάρχησαν στο σταθερό μενού αυτών των σνακ.

.Source