Βραζιλιάνικη μετάλλαξη εντοπίστηκε σε έναν ασθενή στην Κωνσταντινούπολη

Στην Τουρκία, η βρετανική παραλλαγή του κοροναϊού, τότε ανιχνεύεται ο ασθενής, Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης Η αναγνώριση των μεταλλάξεων σε έναν ασθενή με τη Βραζιλία, θα οδηγήσει σε αλλαγές στο filyasyo της εφαρμογής.

Πρύτανης Ιατρικής Σχολής Κωνσταντινούπολης Καθηγητής Δρ. Ο Tufan Tükek είπε ότι όλοι οι ασθενείς με θετική διάγνωση θα πρέπει να παραμείνουν απομονωμένοι ως ένα άτομο, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο σπίτι ή στο νοσοκομείο.

“Ακόμα και τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον χωρίς μάσκα”

Καθηγητής Δρ. Ο Tükek είπε: «Με την εμφάνιση διαφορετικών μεταλλαγμάτων, ο ανασυνδυασμός του ιού άλλαξε σε συμπλήρωση. Διότι εάν δύο διαφορετικοί μεταλλαγμένοι ιοί μολύνουν σε ένα άτομο, οι ιοί μπορούν να αλλάξουν το γενετικό τους υλικό και να μετατραπούν σε διαφορετικό ιό. Αυτή είναι μια κατάσταση για την οποία φοβόμαστε. Επομένως, ακόμη και τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον χωρίς μάσκα και, εάν είναι δυνατόν, πρέπει να μένουν απομονωμένοι σε διαφορετικά δωμάτια. “

“Εντοπίστηκε ένας ασθενής της Βραζιλίας παραλλαγής”

Καθώς τελειώνει το πρώτο έτος της πανδημίας ιού κοροναϊού στον κόσμο, οι νέοι μεταλλάκτες του ιού προκαλούν ανησυχία. Νέες παραλλαγές που εμφανίζονται στην Αγγλία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία διαφέρουν από την αρχική έκδοση του ιού τόσο ως προς τον ρυθμό μετάδοσης όσο και ως προς την πορεία της νόσου.

Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Ιατρική Σχολή Κωνσταντινούπολης Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Flood Tükek, στο δικό του νοσοκομείο, την πρώτη φορά που εντοπίστηκε ένα άτομο, επισημαίνοντας τη βραζιλιάνικη παραλλαγή στην Τουρκία, είπε:

«Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ανησυχούσαμε για μια 6χρονη παιδική υπόθεση σε μια τουριστική ομάδα από την Κίνα. Ήρθαν στην Ιατρική Σχολή Ιατρικής Σχολής της Κωνσταντινούπολης, φυσικά, υπήρχε μεγάλος πανικός, αναρωτιέμαι αν βγήκε ο κοροναϊός, αν συνέβαινε, πώς θα φιλτραριστεί, εάν είχε μολυνθεί με πολλούς ανθρώπους. Αλλά ευτυχώς ο κοροναϊός δεν βγήκε, διαγνώστηκε με γρίπη Β. Το αντιμετωπίσαμε και αποφορτίσαμε. Τώρα θεραπεύουμε έναν ασθενή που δοκιμάσαμε για μια ύποπτη βραζιλιάνικη μετάλλαξη πριν από μια εβδομάδα. Είχε υποψίες κατά τη στιγμή της διάγνωσης του κοροναϊού επειδή ο ασθενής ήταν σε επαφή με τη Βραζιλία. Στην πραγματικότητα, όταν κάναμε τα γενετικά τους τεστ, διαπιστώσαμε ότι έφεραν μια βραζιλιάνικη παραλλαγή. Το αποτέλεσμα της δοκιμής εγκρίθηκε από την Άγκυρα. Φυσικά δεν είναι πολύ διαφορετικό κλινικά. Ο ασθενής δεν αποκορεσμούσε τη 10η ημέρα και τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν καλά. Ο πυρετός του βελτιώθηκε και ανταποκρίθηκε στη συμβατική θεραπεία. Φυσικά, είναι νέος ασθενής, στα 35-40 του. Αν κοιτάξουμε συγκεκριμένα αυτόν τον ασθενή, δεν θα αντιμετωπίσαμε μια πολύ διαφορετική πορεία. Αλλά προς το παρόν στην περίπτωση της Τουρκίας φαίνεται να είναι η μόνη σημαντική για την πορεία “

“Δύο θετικές περιπτώσεις δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μέρος”

Δηλώνοντας ότι οι νέες παραλλαγές δεν πρέπει να θεωρούνται ως διαφορετικοί ιοί, καθηγητής Δρ. Ο Tükek χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Παρατηρούνται τα κλινικά σημεία και συμπτώματα του COVID-19, τα οποία γνωρίζουμε πλήρως. Μόνο μετά από 10 ημέρες ως νέα εφαρμογή πλήρωσης, η απομόνωση θα τελειώσει αφού εξετάσει την αρνητικότητα και επίσης οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται σε ένα δωμάτιο χωρίς να επικοινωνήσουν με άλλες θετικές περιπτώσεις. Επειδή ο ανασυνδυασμός αναφέρεται για ιούς, εάν δύο διαφορετικοί μεταλλαγμένοι ιοί μολύνουν ένα άτομο, οι ιοί μπορούν να αλλάξουν τα γενετικά υλικά μέσα τους και να μετατραπούν σε διαφορετικό ιό. Φυσικά φοβόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Γι ‘αυτό πρέπει να απομονώσουμε πολύ στενά άτομα που έχουν μολυνθεί με μεταλλαγμένους ιούς. Στο νοσοκομείο μας, παρέχουμε ήδη θεραπεία σε μονόκλινα δωμάτια. Η Τουρκία πρέπει επίσης να εφαρμοστεί κατά τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι συνθήκες επιτρέπουν στα νοσοκομεία. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ανιχνευθεί εάν υπάρχει μεταλλαγμένος ιός ή όχι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ασθενείς μπορεί να μολυνθούν ο ένας από τον άλλο. Ίσως θα συναντήσουμε άλλους μεταλλάκτες στο μέλλον. Θα είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί αυτός ο αλγόριθμος σε όλες τις μολύνσεις από κοροναϊούς. Επειδή τώρα 3 μεταλλάξεις είναι σημαντικές, αλλά ίσως να είναι 5, 6 στο μέλλον. Η μόλυνση ασθενών με πολλαπλούς ιούς δημιουργεί τον κίνδυνο περαιτέρω διαφοροποίησης της νόσου με μεταφορά γονιδιώματος. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την πανδημική διαδικασία. “

“Χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή στο σπίτι”

Καθηγητής Δρ. Ο Tufan Tükek υπογράμμισε ότι τα μέλη της οικογένειας που είχαν την ασθένεια στο σπίτι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά λόγω νέων τύπων μεταλλαγμάτων και έκαναν τις ακόλουθες προειδοποιήσεις:

«Όταν τα μέλη της οικογένειας έχουν μολυνθεί, δεν πρέπει να είναι πλέον όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί. Δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον χωρίς μάσκα μόνο και μόνο επειδή έχουμε την ίδια μόλυνση ούτως ή άλλως. Εάν είναι δυνατόν, είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα δωμάτιά τους. Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή σε αυτό σε τουλάχιστον 10 ημέρες. “

Δηλώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας προετοιμάζει δοκιμές PCR για την ευρεία ανίχνευση νέων τύπων μεταλλάξεων, καθηγητής Δρ. Ο Tükek είπε, «Το υπουργείο προετοιμάζεται για την εξάπλωση των δοκιμών ελέγχου μεταλλαγμένων ιών. Αυτά τα κιτ έχουν διανεμηθεί σε πολλά νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα. Αυτά τα κιτ θα χρησιμοποιηθούν τώρα ευρέως. “Οι δοκιμές PCR που μπορούν να αναζητήσουν διαφορετικές μεταλλάξεις θα τεθούν σε χρήση σχεδόν σε κάθε κέντρο τον επόμενο μήνα.”

“Οι μεταλλαγμένες προβολές θα γίνουν ευρέως μέσα σε ένα μήνα”

Μετά τη μείωση των περιπτώσεων στην Τουρκία, η ελαφρά ανοδική τάση που παρατηρείται σήμερα τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η νέα παραλλαγή σχετίζεται με τον καθηγητή Δρ. Ο Tükek τελείωσε τα λόγια του ως εξής:

«Φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση, αλλά εάν ο αριθμός των περιπτώσεων αυξηθεί από 8 χιλιάδες σε 10-12 χιλιάδες, ειδικά αν η μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου ανιχνευθεί με πολύ υψηλότερα ποσοστά, μπορούμε μόνο να πούμε ότι η αύξηση οφείλεται σε αυτούς τους μεταλλάκτες. Τα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη στη χώρα μας. Το ποσοστό που είπε για το Βρετανικό μετάλλαγμα ήταν περίπου 75 τοις εκατό στην αρχή, τώρα δηλώνεται ότι είναι περίπου 35 τοις εκατό, τα ποσοστά είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα, υπάρχει υπερβολική αύξηση. Αυτή η παραλλαγή είναι ταχύτερη όσον αφορά τη διέλευση των κυττάρων και τη μολυσματικότητα. Αλλά δεν υπάρχει αλλαγή όσον αφορά τη θνησιμότητα ή τη θνησιμότητα. Ανησυχεί μόνο ότι το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί, καθώς η πολύ γρήγορη μετάδοσή του θα αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου στην ομάδα κινδύνου και σε ευάλωτα άτομα. Θα μπορούσε να παρακολουθεί μια λίγο βαρύτερη παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, αλλά δεν το παρατηρήσαμε ευρέως στην Τουρκία.

Source