Βραζιλιάνικη παραλλαγή του κοροναϊού εντοπίστηκε στην Τουρκία

Εντοπίστηκαν παραλλαγές της Αγγλίας στην Τουρκία Κορωνοϊός Μετά τους ασθενείς, διαγνώστηκε μετάλλαξη Βραζιλίας σε έναν ασθενή στην Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης.

Πρύτανης Ιατρικής Σχολής Κωνσταντινούπολης Καθηγητής Δρ. Ο Tufan Tükek είπε ότι όλοι οι ασθενείς με θετική διάγνωση πρέπει να παραμείνουν απομονωμένοι ως ένα άτομο, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο σπίτι ή στο νοσοκομείο.

Πρύτανης Ιατρικής Σχολής Κωνσταντινούπολης Καθηγητής Δρ. Flood Tükek, μια περιγραφή του μεταλλαγμένου ιού στην Τουρκία.

«Με την εμφάνιση διαφορετικών μεταλλαγμάτων, ο ανασυνδυασμός ιών δημιούργησε μια αλλαγή στη συμπλήρωση. Διότι εάν δύο διαφορετικοί μεταλλαγμένοι ιοί μολύνουν σε ένα άτομο, οι ιοί μπορούν να αλλάξουν το γενετικό τους υλικό και να μετατραπούν σε διαφορετικό ιό. Αυτή είναι μια κατάσταση για την οποία φοβόμαστε. Επομένως, ακόμη και τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον χωρίς μάσκα και, εάν είναι δυνατόν, πρέπει να μένουν απομονωμένοι σε διαφορετικά δωμάτια ».

“ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ”

Κορωνοϊός Καθώς τελειώνει το πρώτο έτος της πανδημίας στον κόσμο, οι νέοι μεταλλάκτες του ιού είναι ανησυχητικοί. Νέες παραλλαγές που εμφανίζονται στην Αγγλία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία διαφέρουν από την αρχική έκδοση του ιού τόσο ως προς τον ρυθμό μετάδοσης όσο και ως προς την πορεία της νόσου. Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Ιατρική Σχολή Κωνσταντινούπολης Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Flood Tükek στο δικό του νοσοκομείο, την πρώτη φορά που εντοπίστηκε ένα άτομο, επισημαίνοντας τη βραζιλιάνικη παραλλαγή στην Τουρκία, είπε:

«Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ανησυχούσαμε για μια 6χρονη παιδική υπόθεση σε μια τουριστική ομάδα από την Κίνα. Ήρθαν στην Ιατρική Σχολή Ιατρικής Σχολής της Κωνσταντινούπολης, φυσικά, υπήρχε μεγάλος πανικός, αναρωτιέμαι αν ο Kovid θα βγει, αν το έκανε, πώς θα γυρίστηκε, αν είχε μολυνθεί με πολλούς ανθρώπους κ.λπ. Αλλά ευτυχώς ο Kovit δεν βγήκε, διαγνώστηκε με γρίπη Β. Το αντιμετωπίσαμε και αποφορτίσαμε. Τώρα θεραπεύουμε έναν ασθενή που δοκιμάσαμε για μια ύποπτη βραζιλιάνικη μετάλλαξη πριν από μια εβδομάδα. Είχε υποψίες κατά τη στιγμή της διάγνωσης του ιού της κορώνας, επειδή ο ασθενής ήταν σε επαφή με τη Βραζιλία. Στην πραγματικότητα, όταν κάναμε τα γενετικά τους τεστ, διαπιστώσαμε ότι έφεραν μια βραζιλιάνικη παραλλαγή. Το αποτέλεσμα της δοκιμής εγκρίθηκε από την Άγκυρα. Φυσικά δεν είναι πολύ διαφορετικό κλινικά. Ο ασθενής δεν αποκορεσμούσε τη 10η ημέρα και τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν καλά. Ο πυρετός του βελτιώθηκε και ανταποκρίθηκε στη συμβατική θεραπεία. Φυσικά, είναι νέος ασθενής, στα 35-40 του. Αν κοιτάξουμε συγκεκριμένα αυτόν τον ασθενή, δεν θα αντιμετωπίσαμε μια πολύ διαφορετική πορεία. Αλλά προς το παρόν στην υπόθεση της Τουρκίας φαίνεται να είναι το μόνο σημαντικό για την πορεία. “

“ΔΥΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ”

Δηλώνοντας ότι οι νέες παραλλαγές δεν πρέπει να θεωρούνται ως διαφορετικοί ιοί, καθηγητής Δρ. Ο Tükek χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Απόλυτα κλασικό όπως γνωρίζουμε Κορωνοϊόςπαρατηρούνται κλινικά σημεία και συμπτώματα που δημιουργούνται από τη φήμη. Μόνο μετά από 10 ημέρες ως νέα εφαρμογή πλήρωσης, η απομόνωση θα τελειώσει αφού εξετάσει την αρνητικότητα και επίσης οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται σε ένα δωμάτιο χωρίς να επικοινωνήσουν με άλλες θετικές περιπτώσεις. Επειδή ο ανασυνδυασμός αναφέρεται για ιούς, εάν δύο διαφορετικοί μεταλλαγμένοι ιοί μολύνουν ένα άτομο, οι ιοί μπορούν να αλλάξουν τα γενετικά υλικά μέσα τους και να μετατραπούν σε διαφορετικό ιό. Φυσικά φοβόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Γι ‘αυτό πρέπει να απομονώσουμε πολύ στενά άτομα που έχουν μολυνθεί με μεταλλαγμένους ιούς. Στο νοσοκομείο μας, παρέχουμε ήδη θεραπεία σε μονόκλινα δωμάτια. Η Τουρκία πρέπει επίσης να εφαρμοστεί κατά τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι συνθήκες επιτρέπουν στα νοσοκομεία. Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ανιχνευθεί εάν υπάρχει μεταλλαγμένος ιός ή όχι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ασθενείς μπορεί να μολυνθούν ο ένας από τον άλλο. Ίσως θα συναντήσουμε άλλους μεταλλάκτες στο μέλλον. Θα είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί αυτός ο αλγόριθμος σε όλες τις μολύνσεις από τον ιό της κορώνας. Επειδή τώρα 3 μεταλλάξεις είναι σημαντικές, αλλά ίσως να είναι 5, 6 στο μέλλον. Η μόλυνση ασθενών με πολλαπλούς ιούς δημιουργεί τον κίνδυνο περαιτέρω διαφοροποίησης της νόσου με μεταφορά γονιδιώματος. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την πανδημική διαδικασία. “

“ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Καθηγητής Δρ. Ο Tufan Tükek τόνισε ότι τα μέλη της οικογένειας που είχαν την ασθένεια στο σπίτι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά λόγω των νέων τύπων μεταλλαγμάτων και έκαναν τις ακόλουθες προειδοποιήσεις: «Όταν τα μέλη της οικογένειας έχουν μολυνθεί, δεν πρέπει να είναι μαζί όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον χωρίς μάσκα μόνο και μόνο επειδή έχουμε την ίδια μόλυνση ούτως ή άλλως. Εάν είναι δυνατόν, είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα δωμάτιά τους. Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή σε αυτό σε τουλάχιστον 10 ημέρες. “

Δηλώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας προετοιμάζει δοκιμές PCR για την ευρεία ανίχνευση νέων τύπων μεταλλάξεων, καθ. Δρ. Ο Tükek είπε, «Το υπουργείο προετοιμάζεται για την εξάπλωση των δοκιμών ελέγχου μεταλλαγμένων ιών. Αυτά τα κιτ έχουν διανεμηθεί σε πολλά νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα. Αυτά τα κιτ θα χρησιμοποιηθούν τώρα ευρέως. “Οι δοκιμές PCR που μπορούν να αναζητήσουν διαφορετικές μεταλλάξεις θα τεθούν σε χρήση σχεδόν σε κάθε κέντρο τον επόμενο μήνα.

“ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΑΡΩΣΕΙΣ θα γίνουν ευρέως σε ένα μήνα”

Μετά τη μείωση των περιπτώσεων στην Τουρκία, η ελαφρά ανοδική τάση που παρατηρείται σήμερα τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η νέα παραλλαγή σχετίζεται με τον καθηγητή Δρ. Ο Tükek ολοκλήρωσε τα λόγια του ως εξής: «Φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση, αλλά εάν ο αριθμός των περιπτώσεων αυξηθεί από 8 χιλιάδες σε 10-12 χιλιάδες, ειδικά εάν η μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου ανιχνευθεί με πολύ υψηλότερα ποσοστά, μπορούμε μόνο να πούμε ότι αύξηση οφείλεται σε αυτά τα μεταλλάγματα. Τα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη στη χώρα μας. Το ποσοστό που είπε για το Βρετανικό μετάλλαγμα ήταν περίπου 75 τοις εκατό στην αρχή, τώρα δηλώνεται ότι είναι περίπου 35 τοις εκατό, τα ποσοστά είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα, υπάρχει υπερβολική αύξηση. Αυτή η παραλλαγή είναι ταχύτερη όσον αφορά τη διέλευση των κυττάρων και τη μολυσματικότητα. Αλλά δεν υπάρχει αλλαγή όσον αφορά τη θνησιμότητα ή τη θνησιμότητα. Ανησυχεί μόνο ότι το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί, καθώς η πολύ γρήγορη μετάδοσή του θα αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου στην ομάδα κινδύνου και σε ευάλωτα άτομα. Θα μπορούσε να παρακολουθεί μια λίγο βαρύτερη παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, αλλά δεν το παρατηρήσαμε ευρέως στην Τουρκία.

.Source