«Βραστό νερό χύθηκε πάνω από το κεφάλι μου όταν είδα την τομογραφία των πνευμόνων»

Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul (DEU) Ιατρική Σχολή, Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής, Μέλος Σχολής Καθ. Δρ. Ο Sedat Yanturalı εξήγησε τη διαδικασία απαλλαγής από τον νέο τύπο κοροναϊού (Kovid-19).

Στο τμήμα ιατρικής έκτακτης ανάγκης, καθηγητής Δρ. Η δοκιμή PCR που πραγματοποιήθηκε στο Sedat Yanturalı σχετικά με τα συμπτώματα που εμφανίστηκαν στις 22 Νοεμβρίου έδωσε θετικό αποτέλεσμα.

Ο Yanturalı, ο οποίος ήταν κατανοητό ότι είχε πνευμονία (πνευμονία) μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων της νόσου, αυτή τη φορά νοσηλεύτηκε ως ασθενής Kovid-19, όπου αντιμετώπιζε πολλούς ασθενείς για χρόνια.

Καθηγητής Δρ. Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Yanturalı στον μεγάλο αγώνα του για επιβίωση για περίπου 3 μήνες, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σπίτι, ήταν οι φίλοι και οι βοηθοί του γιατρού τους που έσωσαν ζωές μαζί. Καθηγητής Δρ. Ο Yanturalı επέστρεψε στο καθήκον του ως αποτέλεσμα της θεραπείας.

“Προβληματική διαδικασία …”

Καθηγητής Δρ. Ο Yanturalı, σε δήλωση προς τον ανταποκριτή της AA, δήλωσε ότι έγραψε ένα κεφάλαιο για το βιβλίο που ετοιμάστηκε στο Kovid-19 προτού πάθει την ασθένεια και δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί.

Ο Yanturalı, ο οποίος δήλωσε ότι μετά από λίγο μετά από αυτή τη μελέτη, άρχισε να αισθάνεται τα συμπτώματα της νόσου, τα οποία είχε δει πολλές φορές σε ασθενείς στο νοσοκομείο, συνέχισε ως εξής:

«Δεν μπορούσα να ταιριάξω την ασθένεια. Όταν ξεκίνησαν τα συμπτώματα, ήρθα στο νοσοκομείο την Κυριακή, άρχισα να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είμαι Covid. Το τεστ PCR έγινε. Όταν έφτασα στο σπίτι, οι βοηθοί μου τηλεφώνησαν και είπε ότι το αποτέλεσμα της δοκιμής μου ήταν θετικό. Δεν υπήρχε πνευμονία εκείνη την ημέρα, αλλά τότε τα συμπτώματα έγιναν πολύ σοβαρά. Είχα κρύο, τρόμο, δύσπνοια. Επέστρεψα στο τμήμα έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη. Η τομογραφία έγινε ξανά εκείνη την ημέρα. Τα ευρήματά μου ήταν σύμφωνα με την πνευμονία. Οι βοηθοί μου είπαν, “Σας νοσηλεύουμε, κύριε.” Είπαν. Εντάξει, είπα να πάω για ύπνο. Ήταν λίγο ταραχώδης. Όταν είδα την τομογραφία του πνεύμονα, χύθηκε βραστό νερό πάνω από το κεφάλι μου. Νοσηλεύτηκα, τα επίπεδα αίματος και οξυγόνου άρχισαν επίσης να σκέφτονται ότι δεν μπορούσα να ξεπεράσω η ψυχική ασθένεια. Είχαμε μια τόσο προβληματική διαδικασία. “

Ο Yanturalı δήλωσε ότι απολύθηκε μετά από 7 ημέρες θεραπείας στο νοσοκομείο, αρρώστησε ξανά μετά από μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης, υπέστη επιθέσεις ταχυκαρδίας και εντοπίστηκε θρόμβος στον πνεύμονα.

Ο Yanturalı, ο οποίος πληροφόρησε ότι υπήρξε αύξηση στις τιμές του σακχάρου και διακυμάνσεις στις λειτουργίες των νεφρών, είπε ότι συνέχισε τη θεραπεία στο σπίτι και συνέχισε να παίρνει αραιωτικά αίματος.

“Έλεγξαν ξανά και ξανά”

Ο Sedat Yanturalı δήλωσε ότι για άλλη μια φορά είδε τη μεγάλη θυσία των επαγγελματιών υγείας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της νόσου και είπε: «Ενώ οι άνθρωποι φοβούνται ακόμη και να περάσουν μπροστά από το νοσοκομείο, παρατηρείτε ότι οι επαγγελματίες υγείας ζουν στο Kovid. Πόσο πολύτιμοι είναι οι βοηθοί μου Έκαναν τις εξετάσεις μου κάθε φορά. Με έλεγαν ξανά και ξανά. Εφαρμόστηκαν πολύ καλές θεραπείες. Έτσι ανέκαμψα, είμαι ζωντανός και πολύ χαρούμενος. ” είπε.

Εάν γράφει ένα βιβλίο για την ασθένεια, “Μπορείς να είσαι ο Kovid-19!” Σημειώνοντας ότι θα δώσει μια προειδοποίηση, ο Yanturalı τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να συμμορφώνεται με τον κανόνα απόστασης μάσκας και υγιεινής και το πρόγραμμα εμβολιασμού για να μην βιώσει αυτή την εμπειρία.

Καθηγητής Δρ. Γιαντουράλι, προειδοποιώντας τους καπνιστές, “Έπαψα να καπνίζω πριν από 10 χρόνια. Οι πνεύμονες μας είναι πολύτιμοι. Ευτυχώς, σταμάτησα το κάπνισμα, η κατάστασή μου θα ήταν χειρότερη αν δεν σταμάτησα” μίλησε.

Ο Recep Murat Mert, ένας από τους βοηθούς του Yanturalı στο Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης, δήλωσε ότι ήταν πολύ λυπημένοι λόγω της ασθένειας των καθηγητών τους και ότι δεν ήθελαν να τον αφήσουν μόνο του για μια στιγμή. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

.Source