Βρείτε coronavirus στους ανθρώπους μέσω στελεχών, σύμφωνα με τον ειδικό του ΠΟΥ

Ένας ειδικός από την αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), νέου τύπου ΚορωνοϊόςΔιαπίστωσε ότι η φήμη μεταδόθηκε κατά πάσα πιθανότητα στους ανθρώπους από ενδιάμεσα είδη.

Peter Ben Embarek, Ειδικός για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Ασθένεια των Ζώων του ΠΟΥ, ΚορωνοϊόςΔήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης στον άνθρωπο μέσω των ενδιάμεσων ειδών, αλλά ότι απαιτούνται πιο συγκεκριμένες μελέτες.

ΚορωνοϊόςΟ Embarek, ένας Δανός εμπειρογνώμονας που πραγματοποίησε μια αξιολόγηση σε μελέτες πεδίου στο Γουχάν για να διερευνήσει την προέλευση της φήμης, δήλωσε ότι ο ιός είναι απίθανο να διαρρεύσει από ένα εργαστήριο στην Κίνα.

Ο Embarek υπενθύμισε ότι η μετάδοση του ιού μέσω κατεψυγμένων τροφίμων και εμπορίου προϊόντων είναι μεταξύ των δυνατοτήτων.

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ πήγε για πρώτη φορά στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά έπρεπε να επιστρέψει αφού η κυβέρνηση του Πεκίνου προειδοποίησε ότι δεν είχαν ληφθεί έγκυρες θεωρήσεις.

Αργότερα, μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων και ερευνητών από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αγγλία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, το Κατάρ και το Βιετνάμ έφτασαν στην πόλη στις 14 Ιανουαρίου με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η αντιπροσωπεία, η οποία ήταν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή της στην πόλη, αντάλλαξε πληροφορίες με Κινέζους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων.

Ο ΚΟΡΩΝΑΒΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΧΑΝ ΠΡΩΤΗ

Κόσμος, Κορωνοϊός Ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την επιδημία όταν ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την εμφάνιση “μυστηριώδους αναπνευστικής ασθένειας άγνωστης προέλευσης” στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubey στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε σε άτομα που επισκέφτηκαν την αγορά θαλασσινών στο Γουχάν και ο πρώτος ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 17 Νοεμβρίου με το παράπονο «αναπνευστικής ασθένειας» του οποίου η αιτία ήταν άγνωστη.

Ένα βήτα που βρίσκεται σε νυχτερίδες για την ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή των πνευμόνων Κορωνοϊόςέναν προηγουμένως άγνωστο τύπο Κορωνοϊόςκατανοήθηκε ότι ήταν η αιτία.

Η ΚΙΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η Κίνα απέρριψε προηγουμένως το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την προέλευση του ιού και επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές σε αυτήν τη χώρα, αφού η αυστραλιανή κυβέρνηση ζήτησε διεθνή έρευνα για τον ΠΟΥ τον Απρίλιο του 2020.

Πηγή: ΑΑ

.Source