Βρετανία. Ακόμη και με 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα, η επιδημία θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο

Εκτιμάται ότι η Βρετανία δεν θα απαλλαγεί από τον κοροναϊό μέχρι τον Φεβρουάριο, ακόμη και αν λάβει ένα εκατομμύριο εμβόλια την εβδομάδα, λέει ο Sir Rem Jeremy Farar, μέλος της επιτροπής σοφίας της χώρας, ιατρικός ερευνητής.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Farar σημείωσε επίσης την ανάγκη για σωστή θεραπεία ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μετά την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του ιού στη Νότια Αφρική.

“Νομίζω ότι οι επόμενες εβδομάδες, καθώς προχωράμε τον Ιανουάριο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολες σε ολόκληρη τη χώρα. “Βρισκόμαστε επίσης στα μέσα του χειμώνα, φυσικά, όταν η πίεση στο NHS είναι υψηλότερη”, δήλωσε ο Farar.

“Ανυψώσαμε το εθνικό μπλοκ στις 2 Δεκεμβρίου, τρεις εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα – νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν αλλάξει πολύ κατά τη διάρκεια των διακοπών – αλλά τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες πρόκειται να ανοίξουν ξανά σχολεία, να ανοίξουν ξανά πανεπιστήμια, և “Θα ασκήσει πίεση, όπως αυτή η νέα έκδοση του ιού, την οποία γνωρίζουμε ότι είναι πιο μεταδοτική.”

Ένα από τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής Sage είπε: “Δεν θα απαλλαγούμε από αυτήν την επιδημία μέχρι τον Φεβρουάριο, είναι πλέον μια ενδημική ανθρώπινη μόλυνση. Εάν μπορούμε να πετύχουμε ένα εκατομμύριο στόχους [εμβολιασμένων] κάθε εβδομάδα, ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι αρκετό για να επιταχυνθεί εάν θέλουμε να καλύψουμε τη χώρα.

Και πάλι, η αλλαγή που έχουμε δει στη Νότια Αφρική, η οποία είναι διαφορετική, δείχνει πόσο είναι δυνατόν να επικεντρωθούμε όχι μόνο στον εμβολιασμό αυτής της χώρας, αλλά στον εμβολιασμό ολόκληρου του κόσμου, γιατί διαφορετικά θα προέλθουν νέες μεταλλάξεις από άλλες χώρες · τελικά θα επιστρέψει στη Βρετανία. Και μερικά από αυτά μπορούν να αποφύγουν θεραπείες και εμβόλια. “

Ο Sir Je Jeremy προέβλεψε ότι ο δείκτης R θα κυμαινόταν με βάση το άνοιγμα των νέων σχολείων μετάλλαξης Covid-19 և.

Συγκεκριμένα, είπε. “Αν νομίζετε ότι η νέα μετάλλαξη անձնական είναι μια προσωπική εικασία, προσθέτει περίπου 0,4-0,5 στο R, τα σχολεία μπορούν να προσθέσουν 0,2-0,3, 3 πλησιάζουμε ήδη τα ποσοστά τους, πού είναι το υπόλοιπο για ξεκούραση για τα Χριστούγεννα.” Νομίζω λοιπόν ότι υπάρχουν μερικές σκληρές εκλογές. Φυσικά υπάρχει φως στο τέλος της σήραγγας, όλοι γνωρίζουμε ότι έρχονται εμβόλια, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν την επιδημία βραχυπρόθεσμα. Θα δούμε αυτήν τη συνεχιζόμενη πίεση για τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες ».

Ο Sir Jee Jeremy προειδοποίησε ότι θα ήταν «δύσκολη ισότητα» να εξισορροπηθεί το άνοιγμα των σχολείων το νέο έτος με το άνοιγμα άλλων τμημάτων.

“Η άποψή μου είναι ότι το άνοιγμα σχολείων είναι απόλυτη προτεραιότητα, αλλά το κοινό, φυσικά, είναι πολιτική απόφαση, πρέπει να ισορροπήσει το άνοιγμα με το κλείσιμο άλλων τμημάτων της κοινωνίας”, κατέληξε.

Πηγή: νούμερο ένα

Source