Βρετανία. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι την εβδομάδα πρέπει να εμβολιάζονται για να αποφευχθεί το τρίτο κύμα

Σύμφωνα με μια μελέτη της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου (LSHTM), η Βρετανία πρέπει να εμβολιάσει δύο εκατομμύρια άτομα την εβδομάδα κατά του κοροναϊού για να αποφύγει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters, περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid-19 έχουν αναφερθεί στη Βρετανία μέχρι στιγμής, με περισσότερους από 71.000 θανάτους από την ασθένεια.

“Το σενάριο της πιο σοβαρής παρέμβασης. Σε όλη την Αγγλία σε ανησυχητικό επίπεδο 4, τα σχολεία έκλεισαν όλο τον Ιανουάριο, 2 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν κάθε εβδομάδα, το μόνο που πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να μειώσει το βάρος των μονάδων. “Η εντατική φροντίδα είναι κάτω από τα επίπεδα που είδαμε στο Channel One”, ανέφερε η έκθεση.

“Εάν δεν υπάρχουν μαζικοί εμβολιασμοί, το 2021 ο αριθμός των περιπτώσεων θανάτων, νοσηλείας, μονάδων εντατικής θεραπείας ή θανάτων μπορεί να υπερβεί εκείνους που καταγράφηκαν το 2020”, ανέφερε η έκθεση.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζον Ονσον scientific κυβερνητικοί επιστημονικοί σύμβουλοι ανακοίνωσαν ότι ένα νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος κοραναϊού εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα, πολύ πιο μεταδοτικό. Ως αποτέλεσμα, επιβλήθηκαν πιο περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο, στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ότι η Βρετανία θα αρχίσει να τον εμβολιάζει με το εμβόλιο AstraZeneca coronavirus στις 4 Ιανουαρίου, καθώς αναμένεται να εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Τον Δεκέμβριο, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε τη χρήση εμβολίων Pfizer և BioNTech.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περισσότερα από 600.000 άτομα στη χώρα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source