Βρετανία. Το τρίτο κύμα coronavirus “δείχνει” το “εφιάλτη” ρεκόρ γεγονότων | Υγεία – περιβάλλον

Σήμερα:20:05:

Βρετανία. Το τρίτο κύμα του κοροναϊού “δείχνει” ένα “εφιάλτη” ρεκόρ γεγονότων

Διάβασε με …

Οι ανησυχίες αυξάνονται για την κατάσταση στη χώρα, η οποία φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριους, μεταξύ άλλων.

Βρετανία.  Το τρίτο κύμα του κοροναϊού

Η Βρετανία κατέγραψε 14 414 θανάτους την ημέρα σε περιπτώσεις κορανοϊού (53135) την Τρίτη. Σήμερα, ο αριθμός των λοιμώξεων είναι ο υψηλότερος που καταγράφηκε επίσημα από το Υπουργείο Υγείας σε 24 ώρες, αυξάνοντας κατά 44% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν αυτή είναι η χειρότερη ημέρα της επιδημίας στη Βρετανία, καθώς η έλλειψη δοκιμών τον Απρίλιο κάλυψε την πραγματική κλίμακα της κορυφής του πρώτου κύματος. Σύμφωνα με τους καλύτερους επιστήμονες, έως 100.000 άνθρωποι πάσχουν από την ασθένεια κάθε μέρα κατά τις πιο σκοτεινές μέρες της άνοιξης.

Η Βρετανική Αρχή Δημόσιας Υγείας αναγνώρισε ότι το υψηλό ρεκόρ περιελάμβανε πρωτοφανείς περιπτώσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά προειδοποίησε ότι η αύξηση ήταν «αντανάκλαση της πραγματικής ανάπτυξης». Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 40.000 από τις σημερινές περιπτώσεις προέρχονται από δείγματα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ή μετά την Boxing Day.

Οι σημερινοί 414 θάνατοι είναι 40% χαμηλότεροι από τους 691 της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, η ασθένεια των μολυσμένων ασθενών μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι οι θάνατοι θα αυξάνονται αναπόφευκτα κάθε μέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μέχρι τα δύο τρίτα της Αγγλίας θα μπορούσαν να προωθηθούν στην κατηγορία 4 αυτήν την εβδομάδα. Οι χώρες της Βόρειας Μίντλαντ ενδέχεται να λάβουν αυστηρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί συζητούν σχέδια για πέντε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των δευτεροβάθμιων σχολείων.

Το αποτέλεσμα της μέτρησης της κλίμακας 4 θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες, καθώς ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα έως και δύο εβδομάδες και να εξεταστεί.

Οι κυβερνητικοί επιστήμονες πιστεύεται ότι έχουν συμβουλεύσει τον κ. John Onson να λάβει αυστηρότερα μέτρα από αυτά του Νοεμβρίου.

Ένας από τους επιστημονικούς του συμβούλους προειδοποίησε σήμερα ότι η Αγγλία πρέπει να περάσει από έναν τρίτο εθνικό αποκλεισμό για να αποτρέψει μια «καταστροφή» το Νέο Έτος.

Ο καθηγητής Andrew Hayward, επιδημιολόγος στο University College London και μέλος του SAGE, προειδοποίησε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια «πολύ επικίνδυνη νέα φάση της επιδημίας».

Κάλεσε τους υπουργούς να «μάθουν μαθήματα» από προηγούμενα κανάλια όταν η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για το κλείσιμο πολύ αργά αυτή τη φορά.

Περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι στο Λονδίνο, τη Νοτιοανατολική και την Ανατολική Αγγλία βρίσκονται ήδη υπό τα αυστηρότερα μέτρα4.

Αλλά περισσότεροι τομείς – οι τοπικές αρχές – φοβούνται ότι θα εξαφανιστούν, καθώς ανώτεροι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει ότι δεν μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση μιας εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης που οι αξιωματούχοι λένε ότι είναι υπεύθυνοι για την ταχεία εξάπλωση.

A SO BYUR: Daily Mail

Source