Βρετανικές βάσεις μείωσαν την παράνομη παγίδα του Αμπελόπουλου κατά 95%

Αποτελέσματα της παράνομης παγίδευσης πουλιών στο Διεθνές Σεμινάριο Μέλη της Βασικής Αστυνομικής Βάσης (CAT) ανακοίνωσε ότι παρουσίασε το σχέδιο δράσης των αποτελεσμάτων τους σε ένα διεθνές σεμινάριο που διοργάνωσε το Bird Life Cyprus τον περασμένο μήνα.

Το διαδικτυακό σεμινάριο, στο οποίο παρακολούθησαν ενδιαφερόμενοι από όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η βρετανική αστυνομία βάσης κατάφερε να μειώσει την παράνομη παγίδα του Αμπελόπουλου κατά σχεδόν 95%.

Τα προηγούμενα χρόνια, η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική μέθοδος παγίδευσης ήταν η χρήση κουβερτών, όπου τα αβοήθητα πουλιά μεταφέρθηκαν σε δίχτυα πουλιών με συσκευές σαν πουλιά, στη συνέχεια σκοτώθηκαν και πωλήθηκαν παράνομα σε “εστιατόρια” ως “ούρα”.

Τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν μια εντυπωσιακή μείωση κατά 98% στη χρήση և μια απίστευτη μείωση κατά 93% στον αριθμό των καλάμων που βρέθηκαν σε γνωστές περιοχές παγίδων.

Ο Ανδρέας Πιτσιλίδης, Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας στη Βρετανική Βάση Δεκέλειας, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας παγίδευσης πουλερικών, ήταν στο επίκεντρο των αστυνομικών προσπαθειών για καταστολή παράνομων δραστηριοτήτων στη Βρετανική Ανατολική Ινδία αυτή την εβδομάδα. Η Αφιερωμένη Ομάδα (CAT) πέτυχε αυτά τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Αυτός είπε. “Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα να καταπολεμήσουμε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στο κυνήγι πουλιών, με στόχο να την μειώσουμε περαιτέρω. Ελπίζουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα σε συνεργασία με τους βασικούς μας εταίρους, ΜΚΟ.

«Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους τους βασικούς ενδιαφερόμενους: την ομάδα διαχείρισης բոլոր όλα τα μέλη της αστυνομικής ομάδας CAT για την αφοσίωσή τους և αφοσίωση στην επίτευξη αυτών των υπέροχων αποτελεσμάτων փրկ διάσωση χιλιάδων μεταναστευτικών πτηνών.

Αλλά ο γενικός διευθυντής, παρά το γεγονός ότι είναι περήφανος για τις προσπάθειες της ομάδας, προειδοποίησε ότι δεν επιτρέπεται η εφησυχία, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος με την εποχή της παγίδευσης πουλιών.

“Δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι, καθώς οι λαθροκυνηγοί θα μπορούσαν εύκολα να επιστρέψουν σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες για μεγάλα χρηματικά ποσά”, είπε.

“Ανυπομονούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι πολλοί θα μετακινηθούν στη διατήρηση της άγριας πανίδας, γενικά στη βιοποικιλότητα”.

13 δρομολόγια από την Cyprus Airways προς την Κύπρο για το καλοκαίρι

Συνεργασία. Συνάντηση του Gene για να ξεκινήσει η επανάληψη των διαπραγματεύσεων

Source