Βρετανική μελέτη. Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης κορανοϊού κατά την οδοντιατρική εργασία;

Η προσεκτική, αργή χρήση του τροχού του οδοντιάτρου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης κορανοϊού μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων. ,

Αυξημένος κίνδυνος

Η οδοντιατρική θεραπεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μέσω σταγονιδίων σιέλου στο στόμα ενός ασθενούς.

Αυτός είναι ο λόγος για τους περιορισμούς στις οδοντικές δραστηριότητες σε όλες τις χώρες, οι οποίοι τώρα γίνονται μόνο μέσω της προσωπικής προστασίας και των νέων πρωτοκόλλων ασφάλειας της υγείας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τροχών που χρησιμοποιούν μείγμα αέρα και νερού ως καθαριστή και ότι οι τροχοί που χρησιμοποιούν μόνο νερό πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά.

Ήταν επίσης σε θέση να ορίσουν παραμέτρους που τους επιτρέπουν να απαλλαγούν από ορισμένες θεραπείες, όπως γεμίσεις, απελευθερώνοντας λιγότερες από 60 σταγόνες αέρα.

Δημοσίευση:

Ο Δρ Sergis σημείωσε ότι αυτή η γνωστή διαδρομή μετάδοσης κορανοϊού έχει μελετηθεί και ότι μια ερευνητική ομάδα και από τα δύο πανεπιστήμια έχει βρει λύσεις που μειώνουν τις εκπομπές σταγονιδίων.

“Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών διαδικασιών”, πρόσθεσε ο Κύπριος ερευνητής.

Το τρέχον ερευνητικό άρθρο έχει ήδη δημοσιευτεί στο διάσημο Dental Scientific Journal Dental Research.

Πηγή: philenews.com/KYPE

Αποκτήστε το! σε: Ειδήσεις Google: : Θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ελληνικές և Κόσμος ειδήσεις στη σελίδα

Source