Βρετανική παραλλαγή κυριαρχεί στη Νότια Κύπρο

Αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας του ιού της κορώνας στη Νότια Κύπρο, ιδρύθηκε επίσης μονάδα θεραπείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας και παρά την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που καταγράφηκαν χθες, παρατηρήθηκε ότι ο ρυθμός μετάδοσης μειώθηκε όταν ελήφθη υπόψη ο αριθμός των δοκιμών.
Από την άλλη πλευρά, οι εφημερίδες έγραψαν ότι οι Ελληνοκύπριοι φοβόντουσαν το εμβόλιο “Astra Zeneca” και ότι το ραντεβού για 10 χιλιάδες δόσεις εμβολιασμού ήταν κενό στην πύλη της αίτησης, η οποία άνοιξε ξανά χθες.
Η εφημερίδα Πολίτης έγραψε ότι 601 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα 63 χιλιάδων 207 γρήγορων και PCR δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Νότια Κύπρο και ο ρυθμός μετάδοσης μειώθηκε και καταγράφηκε ως 0,95 τοις εκατό λόγω του μεγάλου αριθμού δοκιμών.

έμβλημα69

Η εφημερίδα δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων στη Νότια Κύπρο ήταν παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι παρατηρήθηκε αύξηση στις νοσηλείες, ενώ το γεγονός ότι τα νοσηλευόμενα άτομα ήταν κυρίως 60 ετών και κάτω ερμηνεύτηκε ως δείχνοντας την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που εφαρμόστηκαν.
Η εφημερίδα δήλωσε ότι οι επιφυλάξεις των Ελληνοκυπρίων σχετικά με το εμβόλιο Astra Zenaca συνεχίστηκαν και ότι υποβλήθηκαν μόνο 4 χιλιάδες 500 αιτήσεις για τα 15 χιλιάδες 20 εμβόλια στο σύστημα ραντεβού που άνοιξαν για άτομα ηλικίας 59-60 χθες, και ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος Νίκος Ο Αναστασιάδης κάλεσε τους ανθρώπους να «εμβολιάσουν» χθες.
Η εφημερίδα δήλωσε ότι θα ανοίξουν 15 χιλιάδες ακόμη ραντεβού για άτομα ηλικίας 57-58 ετών και υπογράμμισε ότι μέχρι τις 7 Απριλίου, 124 χιλιάδες 165 άτομα είχαν την πρώτη δόση και 50 χιλιάδες 461 άτομα είχαν το εμβόλιο δεύτερης δόσης.

Source