Βρετανοί στρατιωτικοί κηφήνες συντρίβουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην Κύπρο

Βρετανοί στρατιωτικοί κηφήνες συντρίβουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην Κύπρο
Το Watchkeeper drone είναι το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των διασχίσεων μεταναστών στο Αγγλικό Κανάλι – Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

Ένα BRITISH στρατιωτικό drone έπεσε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στην Κύπρο τον Οκτώβριο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Το drone, το οποίο είναι το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των διασχίσεων μεταναστών στο αγγλικό κανάλι, είναι μέρος του προγράμματος drone Watchkeeper του 1 δισεκατομμυρίου λιρών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είδε πέντε συντριβές μεταξύ του 2014 και του 2018.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Θα επιβεβαιώσουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου 2020, καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνήθους πτήσης, υπήρξε ένα περιστατικό στο οποίο συμμετείχε ένας φύλακας στο Ακρωτήρι στην Κύπρο, που οδήγησε σε κάποια ζημιά στο αεροπλάνο. Μια πλήρης έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε επιπλέον αυτήν τη στιγμή. “

Κανένα στρατό δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος και ο στρατός δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με οποιαδήποτε έρευνα για το συμβάν.

Αρχικά αγοράστηκε για να αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, ο βρετανικός στόλος drone είναι με μια σειρά από κάμερες πληροφοριών και αναγνώρισης. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν από τη Βρετανική Συνοριακή Δύναμη για να περιπολούν το κανάλι από τον Σεπτέμβριο υπό την Επιχείρηση Devran, αν και αυτή η πρόσφατη κριτική οδήγησε τους κριτικούς να κατηγορήσουν τους αεροσκάφους ότι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σε κακές καιρικές συνθήκες.


Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο ειδήσεων «Βρετανοί στρατιωτικοί συντριβές κηφήνων κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην Κύπρο». Για περισσότερες καθημερινές ειδήσεις στο ΗΒ, ισπανικές καθημερινές ειδήσεις και παγκόσμιες ειδήσεις, επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του Euro Weekly News.

Source