Βρετανός βουλευτής συνελήφθη για παραβίαση καραντίνας

Η βουλευτής του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου Margaret Ferrier συνελήφθη τις προάλλες για ταξίδι από τη Γλασκόβη στο Λονδίνο όταν ήταν άρρωστη με τον ιό της κορώνας στις 26 Σεπτεμβρίου. «Η βουλευτής Margaret Ferrier συνελήφθη για εγκληματική και απερίσκεπτη συμπεριφορά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας στην υπόθεση, η οποία αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία της Σκωτίας, η οποία διεξήχθη από τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Παρά τη θετική δοκιμή ιών κορώνας τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνελήφθη η αναπληρωτής του Σκοτσέζικου Κόμματος Margaret Ferrier, η οποία βρέθηκε να ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Σκωτία.

“ΕΧΩ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ Επειδή ΔΕΝ ΔΕΙΞΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑ”

Ο Ferrier, αναπληρωτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, ο οποίος κατέχει 56 από τις 59 έδρες που διατέθηκαν στη Σκωτία στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες για εγκληματική και απερίσκεπτη συμπεριφορά.

Όσον αφορά την κατάσταση, η Margaret Ferrier είπε, “Πήγα σε ένα ταξίδι επειδή δεν έδειχνα συμπτώματα παρά το ότι το τεστ Covid-19 ήταν θετικό και ένιωθα πολύ καλά.”

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη δράση του, ο Ferrier είπε, “Ζητώ συγγνώμη άνευ όρων για παραβίαση των κανόνων καραντίνας κάνοντας κάτι που δεν πρέπει να κάνω.”

«ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Η Μάργκαρετ Φέρριερ, 60 ετών, απελάθηκε από το κόμμα τον Σεπτέμβριο από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας.

Ο Sir Lindsay Hoyle, πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ferrier ήταν «σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας» στο κοινοβούλιο και ότι οι κανόνες πρέπει να «αναθεωρηθούν».

Source