“Βρισκόμαστε σε κατάσταση καταστροφής · δεν μπορούμε να παρέχουμε εντατική περίθαλψη υψηλού επιπέδου”

Στο μήνυμα που στάλθηκε από τη διοίκηση στο προσωπικό του The Royal London Hospital, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, αναφέρεται ότι λειτουργούν σε κατάσταση «καταστροφής» και δεν μπορούν να παρέχουν «εντατική φροντίδα υψηλού επιπέδου» σε ασθενείς.

Στο διερχόμενο email στον Τύπο, “Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε κατάσταση καταστροφής. Δεν μπορούμε να παρέχουμε εντατική περίθαλψη υψηλού επιπέδου γιατί δεν μπορούμε πια. Ενώ αυτό απέχει πολύ από το ιδανικό, τα πράγματα είναι έτσι και πρέπει να είναι προς το παρόν.” λέγεται.

Η Δρ Julia Grace Patterson, Διευθύνουσα Σύμβουλος του EveryDoctor, μια οργάνωση εκστρατείας που εκπροσωπεί τους γιατρούς της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) σε εθνικό επίπεδο, μοιράστηκε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το ITV News, περιγράφοντας το περιεχόμενό του ως “σοκαριστικό”.

“Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η υπηρεσία εντατικής θεραπείας του Royal London είναι καλύτερη από ορισμένες περιοχές. Είναι σε παρόμοια θέση, αν όχι χειρότερα, στο Κεντ”, είπε, ειδικά σε νοσοκομεία στο βορειοανατολικό Λονδίνο. περιλαμβάνουν δηλώσεις. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ενημερώθηκαν “τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα πριν γίνουν καλύτερα”.

Ο καθηγητής Alistair Chesser, επικεφαλής της ομάδας στο Barts Health NHS Trust, σημείωσε ότι “τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία του ιδρύματος επεκτάθηκαν γρήγορα.” “Παρ ‘όλα αυτά, το αφοσιωμένο προσωπικό μας παρέχει φροντίδα υψηλής ποιότητας σε όσους έχουν ανάγκη, χάρη στην αφοσίωση και τις δεξιότητές τους”, δήλωσε ο Chesser.

“Εξετάζεται η επιλογή δημιουργίας σκηνής”

Σύμφωνα με την ITW, ασθενοφόρα με ασθενείς Covid-19 δημιούργησαν μεγάλες ουρές μπροστά από νοσοκομεία.

Ένας ανώτερος γιατρός είπε ότι σκέφτονται την επιλογή να δημιουργήσουν σκηνές σε περιοχές που συνήθως προορίζονται για ξαφνικά γεγονότα, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ή βιομηχανικές καταστροφές στο Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική.

Τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν επί του παρόντος περισσότερους ασθενείς Covid-19 σε σύγκριση με την πρώτη διάσκεψη κορυφής τον Απρίλιο. Επιπλέον, πέντε από τις 7 περιοχές NHS ανέφεραν αριθμό ρεκόρ ασθενών με κοροϊό.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι πέθαναν στη χώρα από το Covid-19 εντός 24 ωρών την Πέμπτη. Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξεκίνησε η επιδημία του κορανοϊού.

Source