Βροχή – καταιγίδες στον καιρό “μενού”

Διαδοχικά συστήματα χαμηλής πίεσης θα καλύπτουν την περιοχή μέχρι την Παρασκευή. Θα υπάρξει ελαφριά σκόνη στην ατμόσφαιρα σήμερα, η οποία αναμένεται να εξασθενήσει έως το μεσημέρι.

Ο σημερινός καιρός Θα είναι κυρίως νεφελώδης, με μεμονωμένα νεροποντές να αναμένονται στο δυτικό μισό του νησιού το πρωί και τοπική ομίχλη και χαμηλά σύννεφα είναι πιθανό στο ανατολικό μισό του νησιού νωρίς το πρωί. Από το μεσημέρι Στη συνέχεια, στις περισσότερες περιοχές, αναμένονται βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να φυσούν νοτιοανατολικά νοτιοδυτικά, 4 έως 5 μποφόρ από τον μέσο όρο, πολύ δυνατοί τοπικά, 5 έως 6 μποφόρ, σταδιακά γίνονται κυρίως νοτιοδυτικοί προς δυτικά με την ίδια ένταση. Όποιος αρχικά θα είναι λίγο χάος από το χάος և θα γίνει σταδιακά ένα χάος-θυελλώδες κύμα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά περίπου 20 βαθμούς στις χερσαίες և παράκτιες περιοχές և κατά περίπου 11 βαθμούς στα βουνά.

Αυτό το απόγευμα Ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός με τοπικά αυξημένα σύννεφα, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα είναι προσωρινά νεφελώδης με τοπική βροχή. Θα χιονίσει στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Ο άνεμος είναι άνεμος από νοτιοδυτικά προς βορειοδυτικά, ελαφρώς ασθενής έως μεσαίος, 3 έως 4 μποφόρ, αλλά δυτικός προς βορρά, ισχυρός έως μεσαίος, 4 έως 5 μποφόρ, πολύ ισχυρός τοπικά, 5 έως 6 σημεία. Αυτός που θα είναι λίγο ανήσυχος στα ανατολικά, ανήσυχος στο νότο, αλλά κυματιστός στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 6 βαθμούς στην ξηρά, στη νότια-ανατολική-ανατολική ακτή κατά περίπου 10, στην υπόλοιπη ακτή κατά 13 βαθμούς στα ψηλά βουνά, κοντά σε 1 βαθμό.

Πέμπτη Ο καιρός θα είναι προσωρινά συννεφιασμένος με τοπικές βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Ο βραδινός καιρός θα γίνει σταδιακά πιο καθαρός με τοπικά αυξημένα σύννεφα στο δυτικό μισό του νησιού. Παραγωγή: Ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός, με πιθανότητα τοπικής συννεφιασμένης, απομονωμένης βροχής, αλλά τη νύχτα αναμένεται βροχή, τοπικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ψηλότερα βουνά.

Το ΣάββατοΤοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται νωρίς το πρωί, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, κυρίως όταν ο καιρός είναι καλός, οι περιοχές θα αντικατασταθούν από σύννεφα. Τοπικές βροχές μπορεί να συμβούν αργά το βράδυ στα δυτικά.

Θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη և δεν θα αλλάξει σημαντικά μετά από αυτό λόγω διακυμάνσεων κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές.

Source