“Βόμβες” ից από το Λουξεμβούργο εναντίον του Ερντογάν … “Η αυταρχική απόκλιση του συνεχίζεται”

“Δεν μπορεί να υπάρξει ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία. “Η ΕΕ δεν μπορεί να συζητήσει την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία για όσο διάστημα ο Ερντογάν συνεχίζει την” αυταρχική απόκλιση “του,” λέει η υπουργός Εξωτερικών Αν Άσελμπορν.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία, ούτε να καταργήσει τις θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες εάν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει το αυταρχικό σαμποτάζ του.

“Η πορεία της Τουρκίας είναι πολύ ανησυχητική. “Ο Πρόεδρος Ερντογάν κινείται προς τον αυταρχισμό, δεν είναι έτοιμος να εξομαλύνει τις σχέσεις με την ΕΕ”, δήλωσε ο Άσελμπορν μια ημέρα αφότου ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο “δικτάτορα”

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα λόγια», είπε ο Άσελμπορν, προτιμώντας να αποκαλεί τον Ερντογάν «αυταρχικό».

Γνωστός για την αμεσότητά του, ο Asselborn ήταν υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου από το 2004 και το 2005 ξεκίνησε συνομιλίες με την Τουρκία. Είπε ότι πολλοί από τους ευρωπαίους συναδέλφους του μοιράζονται τις απόψεις του για την Άγκυρα. Το καθεστώς «χλευάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα, καταστρέφει πολιτικά τους Κούρδους, όλοι όσοι δεν το πιστεύουν, αρνείται την προστασία των γυναικών στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία ψηφίστηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο το 2011». Η εξέλιξη της Τουρκίας με κάνει να πω προσεκτικός. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να κάνει πολιτικό λάθος μιλώντας για την τελωνειακή ένωση και τις θεωρήσεις αυτή τη στιγμή”.

“Ο Ερντογάν χρειάζεται την ΕΕ και την οικονομία της να παραμείνει ισχυρή”, είπε.

“Δεν μπορούμε να εκδώσουμε βίζα σε Τούρκους επιχειρηματίες για να έρθουν και να κάνουν εμπόριο στην ΕΕ και να δεχτούν βία κατά των γυναικών. “Θα ήταν ένα καταστροφικό σημάδι”, εξήγησε.

Εάν ο Ερντογάν δεν αλλάξει, “η ΕΕ δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτήν την προσέγγιση”, πρόσθεσε, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρήγμα. “Δεν πρέπει να κόψουμε γέφυρες με την Τουρκία, γιατί δεν πιστεύουν όλοι οι Τούρκοι σαν τον Ερντογάν, δεν αποδέχονται την πολιτική του”.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source