Γαλλία. Ο 84χρονος οδηγός μπερδεύει τον επιταχυντή με το φρένο և εμφανίζεται μέσα στην εκκλησία (φωτογραφία)

Ο 84χρονος οδηγός μπερδεύει τον επιταχυντή με το φρένο και εμφανίστηκε μέσα στην εκκλησία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν

Μια βόμβα αυτοκινήτου είχε εκραγεί σε ένα κέντρο στρατολόγησης της ιρακινής αστυνομίας στο Κισάκ, δυτικά της Γαλλίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας έναν σε αυλή και δύο μέσα σε ένα κτίριο.

Μόνο ένας νεαρός από τους τρεις τραυματίες επρόκειτο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Moulin επειδή έσπασε το κλειδί του, είπε ο ενοριακός ιερέας. «Ο Θεός μας έσωσε», πρόσθεσε ο πατέρας Jean και ένας Bosco Agogo. “Όλη η πύλη, οι ακτίνες έπεσαν, έσπασαν. “Ευτυχώς, δεν υπήρχαν ακόμη πολλοί άνθρωποι μέσα, καθώς οι ακτίνες μπορούσαν να συντρίψουν τους ανθρώπους”, εξήγησε.

Ο 84χρονος οδηγός “μπερδεύει τον επιταχυντή με το φρένο”
Η αιτία του ατυχήματος ήταν ο 84χρονος οδηγός, ο οποίος “μπερδεύει τα πεντάλ του αυτοκινήτου και πιέζει το γκάζι αντί να φρενάρει”, δήλωσε η τοπική αστυνομία. Αρχικά, οι τοπικές αρχές εξέτασαν ακόμη και την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

“Οι άνθρωποι μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ένα αυτοκίνητο είχε εισέλθει σε μια εκκλησία στο St Are, ότι πυροβολήθηκαν πυροβολισμοί”, είπε ένας αστυνομικός. Στην πραγματικότητα, ήταν ο ήχος των κιβωτίων από γυαλί που κατέστρεψε το αυτοκίνητο.

Πανικός μεταξύ των πιστών στην εκκλησία

Ευτυχώς, μόνο η μισή πύλη ήταν ανοιχτή. “Έτσι, το όχημα έπρεπε να στρίψει αριστερά και να χτυπήσει τον πυλώνα αντί να συνεχίσει τον ευθύ διάδρομο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό ανάμεσα σε περίπου 30 πιστούς στο ναό. “Ένας από αυτούς μου είπε ότι πίστευε ότι είχε εκραγεί μια βόμβα”, δήλωσε ο Ανίκι Αγίον, αναπληρωτής δήμαρχος της κοινότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

Source