Γενικό κλείσιμο και πάλι στο Νότο

Λόγω της πρόσφατης υψηλής πορείας νέων τύπων περιπτώσεων κοροναϊού, η συρρίκνωση των ευκαιριών θεραπείας σε νοσοκομεία όλων των νοσοκομείων λόγω της αύξησης των νοσοκομειακών νοσοκομείων και της κατάρρευσης του συστήματος υγείας, εκτός από την ανίχνευση ενός ταχύτερα μεταλλαγμένου μεταλλαγμένου ιού, ένα δεύτερο γενικό κλείσιμο στη Νότια Κύπρο βρίσκεται στην ατζέντα …

Αναφέρθηκε ότι το Ελληνικό Συμβούλιο Υπουργών και το Επιδημιολογικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο θα συνέλθουν έκτακτα αύριο για να συζητήσουν και να λάβουν απόφαση σχετικά με τη γενική πρόταση κλεισίματος, η οποία, παρά την τελευταία επιλογή, είναι η μόνη λύση.

Ο Πολίτης έδωσε στον τίτλο τις ειδήσεις με τον τίτλο «Οι Διακοπές Έληξαν, Πηγαίνουμε στο« Φιλελεύθερο »Κλείδωμα … Ο Υψηλός Αριθμός Περιπτώσεων και τα Νοσοκομεία που Υπερφορτώνονται Χωρίς Άλλες Επιλογές»

Αναφέρθηκε ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες στη Νότια Κύπρο κατέστησαν το γενικό κλείσιμο αναπόφευκτο και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ακόμη βιώσιμη, αλλά δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό θα συνεχιστεί και η ελληνική διοίκηση, η οποία έχει δύο σενάρια μπροστά της, θα λάβει απόφαση πριν από το τέλος της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους.

Σύμφωνα με τα νέα, ένα από τα δύο σενάρια ενώπιον του Ελληνικού Συμβουλίου Υπουργών, το οποίο θα συνεδριάσει έκτακτα αύριο, προβλέπει την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, και το δεύτερο, και το πιο πιθανό, προβλέπει γενικό κλείσιμο. Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Γιοάννου θα συναντηθεί αύριο με το συμβουλευτικό συμβούλιο για να επανεξετάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και θα προτείνει τα επόμενα βήματα στο Συμβούλιο Υπουργών.

ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟΛ ΚΑΙ BAF

Αναφέροντας ότι το γενικό κλείσιμο δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο, η εφημερίδα δήλωσε, με βάση τις πληροφορίες που έλαβε, ότι το συμβουλευτικό συμβούλιο δήλωσε ένα «φιλελεύθερο» κλείσιμο, παρόμοιο με αυτό που εφαρμόστηκε στη Λεμεσό και την Πάφο στις αρχές Νοεμβρίου. Το έγραψε αυτό

Σύμφωνα με τις ειδήσεις, μεταξύ των μέτρων σε αυτό το πλαίσιο είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00 το βράδυ, η απαγόρευση της μετάβασης από το ένα ατύχημα στο άλλο και η αναστολή του λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων κουρέων, κομμωτηρίου και αισθητικών ινστιτούτων. Αναφέρθηκε ότι η μόνη διαφορά ήταν ότι υπήρχε ένα είδος «φιλελεύθερου» κλεισίματος, το οποίο προέβλεπε την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων, ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να βγουν έξω στέλνοντας ένα μήνυμα κειμένου αυτή τη φορά. Προστέθηκε ότι αυτά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στη Λεμεσό και την Πάφο στις αρχές Νοεμβρίου έδωσαν θετικά αποτελέσματα εντός 14 ημερών.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ικανότητες των κρατικών νοσοκομείων έχουν φτάσει στο επίπεδο γραμμής, το Γενικό Σύστημα Υγείας έχει αυξήσει τον αριθμό των κλινών στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας διέταξε αυτά τα δύο νοσοκομεία να εκκενώσουν όλες τις υπηρεσίες για να κάνουν χώρο για ασθενείς με κοροναϊούς, και στη Λάρνακα και στην Πάφο, εάν χρειαστεί. Σημειώθηκε ότι θα πάει στην ίδια εφαρμογή.

Σύμφωνα με την έκθεση, σημειώθηκαν χθες δύο θύματα και ανακοινώθηκαν 529 νέες υποθέσεις. Ενώ ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία ήταν 182, ο αριθμός εκείνων με σοβαρές παθήσεις ήταν 45, και 19 από αυτούς είχαν διασωληνωθεί, έχει ανακοινωθεί ότι όσοι έχουν μολυνθεί με τον ιό έχουν αυξηθεί σε 23 χιλιάδες 974 μέχρι σήμερα.

Ο Φιλελεύθερος, από την άλλη πλευρά, έκανε πρωτοσέλιδα ότι η Νότια Κύπρος βρίσκεται σε γενικό κλείσιμο με τον τίτλο “Δύσκολες ώρες για νοσοκομεία … Καρδιές στο στόμα το Σάββατο βράδυ … Ο αριθμός εκείνων που έλαβαν θεραπεία έφτασαν το 195”.

Η εφημερίδα έγραψε ότι οι αρχές ακολούθησαν την κατάσταση στις καρδιές τους το Σάββατο το βράδυ, καθώς ο αριθμός των ασθενών που έλαβαν θεραπεία σε νοσοκομεία έφτασε το 195 και αναπνέει όταν 4 άτομα πέθαναν το Σάββατο και την Κυριακή και ο αριθμός των ασθενών μειώθηκε σε 182 με την έξοδο ορισμένων ασθενών.

ΕΝΑ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΚΟΡΟΝΑΒΙΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ελληνικό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ένας νέος τύπος μεταλλαγμένου κοροναϊού, που εξαπλώθηκε 70% γρηγορότερα, εντοπίστηκε επίσης στη Νότια Κύπρο. Στη δήλωση του Υπουργείου, σημειώθηκε ότι 19 δείγματα που ελήφθησαν από άτομα που πήγαν από την Αγγλία στη Νότια Κύπρο μεταξύ 6-20 Δεκεμβρίου, πριν μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας, εξετάστηκαν στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και 12 επιβεβαιώθηκαν ότι είχαν μεταλλαγμένο νέο τύπο κοροναϊού.

Η Alihtia έδωσε επίσης την είδηση ​​ότι ο μεταλλαγμένος νέος τύπος coronavirus εντοπίστηκε επίσης στη Νότια Κύπρο με τον τίτλο “Ο μεταλλαγμένος νέος ιός που διαδίδει πολύ πιο γρήγορα, έχει φτάσει σε εμάς, ειδοποιήθηκε”.

“ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ”

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι δεκάδες άτομα που αντιτάχθηκαν στα μέτρα που έλαβε η ελληνική διοίκηση για κοροναϊό οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και πραγματοποίησαν διαδήλωση οχημάτων στο ελληνικό τμήμα της Λευκωσίας χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το στάδιο του ΣΓΠ και ανέβηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο Ελλάδας με τα συνθήματα «Θα κάψουμε το Προεδρικό Μέγαρο». Η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι αντιστάθηκαν επίσης στην εντολή της αστυνομίας να «διασκορπιστεί», απείλησαν να εισέλθουν στην κεντρική πύλη του Προεδρικού Παλατιού. Συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με το περιστατικό.

.Source