Γενναιόδωρος σχεδιασμός εξωτερικού χώρου

Γενναιόδωρος σχεδιασμός εξωτερικού χώρου

Ο Υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε μετά τη συνάντηση στη Στενή για να αναλύσει τις διατάξεις του προγράμματος για τις τέσσερις κοινότητες της περιοχής ότι τα πρόσφατα προγράμματα του χωριού είναι σκόπιμα και γενναιόδωρα.

Ο Νίκος Νούρης επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης με αυτό το πρόγραμμα είναι να υποστηρίξει τα χωριά, να ξεπεράσει την ασταφιλία, την ευκαιρία για νεαρά ζευγάρια να επιστρέψουν στα χωριά μόνιμα.

“Στόχος μας φέτος”, είπε, “είναι να διαθέσουμε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα έργα, ώστε να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά το επόμενο έτος, πιθανώς με αυξημένο προϋπολογισμό ή με διαφορετικά κριτήρια, εάν κριθούν απαραίτητες ορισμένες βελτιώσεις.” “Είναι αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν ήταν αρκετό για την κυβέρνηση, θέλουν περισσότερα άτομα να υποστηρίξουν αυτά τα προγράμματα. ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Υπουργείο Εξωτερικών. Γενναιόδωρα στοχευμένα προγράμματα για το χωριό

Σημείωσε ότι προσθέτοντας δύο νέα έργα αστικών κινήτρων, θέλουν να επιτρέψουν στους μικρομεσαίους πολίτες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν υποστήριξη από αυτά τα προγράμματα, να συνεργαστούν με τη στέγαση, να είναι ακόμη πιο χρήσιμες.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ορισμένων μικρών κοινοτήτων, οι οποίες δεν συμπεριλήφθηκαν στον προγραμματισμό, το Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι θα υπάρχουν πάντα αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τέλειο σχέδιο. Για αυτόν τον λόγο, εξήγησε, έχουμε δώσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για την αξιολόγηση της τρέχουσας περιόδου.

“Εάν απαιτείται αλλαγή, θα κάνουν αλλαγές”, είπε. Απλώς μας γνώρισε τότε. “Αν κάποιος πιστεύει ότι μια τετραμελής οικογένεια έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα – έως και 65 χιλιάδες άτομα λαμβάνουν βοήθεια, όταν το εισόδημα αυτής της οικογένειας είναι 55 χιλιάδες, τότε συνειδητοποιείτε ότι αυτό δεν είναι ένα πρόγραμμα εξαίρεσης. «

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις του τοπικού συστήματος αυτοδιοίκησης, ο κ. Νούρης ανέφερε ότι είναι πιθανό τα τελευταία χρόνια, μετά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που θα έπρεπε να περιμένει ο Κύπριος πολίτης. Προς το παρόν, είπε, εμείς, ως Υπουργείο Εσωτερικών, περιμένουμε τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με την αλλαγή στη δυνατότητα ή τη μη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων από τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο κοινοβούλιο.