Γερμανία: Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, πρέπει να αποφεύγεται η οδήγηση στην ανατολική Μεσόγειο

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανγκρέτ Κράμπ-Κάρενμπουου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε ότι χαιρέτισε την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών, διαπιστώθηκε ότι απέφυγε δράσεις για βελτίωση της έντασης στην πρόσκληση της Ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στον Τύπο μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός είπε: «Ο αποφασιστικός διάλογος θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά και πρέπει να αποφευχθούν προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζω τα μέρη να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία για διάλογο. ” είπε.

Μιλώντας στο τηλέφωνο με τους Ελληνοκύπριους και υπουργούς, ο Γερμανός υπουργός είπε ότι η χώρα του ενεργεί ως μεσολαβητής για την έναρξη των συνομιλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ | Ο επικεφαλής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντέντιας: δεν είδε αποτέλεσμα της διπλωματίας του πολεμικού πλοίου της Τουρκίας

Τονίζοντας ότι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ο Annegret Kramp-Karrenbau βρίσκεται στον τομέα των αμυντικών συνομιλιών, οι δύο χώρες και το ΝΑΤΟ πρόσθεσαν τονίζοντας ότι όλα τα ζητήματα ανησυχίας πρέπει να αντιμετωπιστούν με λεπτομερή τρόπο.

.Source