Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας Jens Spann τάσσεται υπέρ της επέκτασης του αποκλεισμού

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spann ζήτησε παράταση του εθνικού αποκλεισμού.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Μπιλντ ανέφερε μια πηγή που ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να παρατείνει το μπλοκ έως τις 31 16 Ιανουαρίου. Οι πρωθυπουργοί της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν νέα μέτρα αύριο, Τρίτη.

“Λόγω του μεγάλου αριθμού περιπτώσεων, είναι απαραίτητο να επεκταθούν τα μέτρα και οι περιορισμοί. Η μονάδα εντατικής θεραπείας έχει σήμερα τον υψηλότερο αριθμό ασθενών με κοροϊό. Είναι απολύτως απαραίτητο να μειώσετε τις θήκες και να τις κρατήσετε χαμηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι καλύτερο από το να εξαντληθείτε πολύ σύντομα και να βρεθείτε ξανά σε μια δύσκολη κατάσταση σε λίγες εβδομάδες. Οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις θα συζητήσουν το μέλλον του αποκλεισμού την Τρίτη. “Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να συζητηθεί σε ποιο βαθμό θα πρέπει να επεκταθούν”, είπε στο RTL.

“Πιστεύω επίσης ότι τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία πρέπει να κλείσουν. Αυτό είναι δύσκολο τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς, αλλά είναι ευκολότερο για όλα τα σχολεία εδώ να παραμείνουν κλειστά για μια εβδομάδα περισσότερο από το να ανοίξει ξανά և να το επανεξετάσει σε κάποιο σημείο σε μερικές εβδομάδες. “Είναι πιο εύκολο να επεκτείνει το κλείσιμο τους μετά τις διακοπές παρά να το κλείσει αργότερα.”

Ο πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) υποσχέθηκε ότι «όλοι οι κάτοικοι των γηροκομείων θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο. Μπορούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο τον Ιανουάριο. Και θέλουμε να το επιτύχουμε με τις ομοσπονδιακές πολιτείες. “

Ο Υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε επίσης την ταχύτητα των εμβολιασμών στη Γερμανία, ενόψει επικρίσεων γιατρών από το γερμανικό (κατεστημένο) Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), την αντιπολίτευση και τους γιατρούς. “Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς 1,3 εκατομμύρια εμβόλια είχαν παραδοθεί στις ομοσπονδιακές πολιτείες μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η Biontech θα αποστείλει συνολικά 4 εκατομμύρια δάνεια. Αυτοί είναι ακριβώς οι αριθμοί που ανακοινώνω εδώ και εβδομάδες, σημειώνοντας ότι στην αρχή θα έχουμε ελλείψεις, οπότε πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ορισμένες ομάδες. Ο εμβολιασμός είναι γενικά καλά. Ήταν καλά εκπαιδευμένος σε γηροκομεία και κέντρα εμβολιασμού. Πρακτικά όλα πάνε όπως πρέπει. Φυσικά, θα ήταν καλύτερα να έχουμε περισσότερα εμβόλια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε. “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλία με την Biontech և Hesse για τη δημιουργία πρόσθετου εργοστασίου παραγωγής στο Marburg τον Φεβρουάριο.”

Επιστήμονες και πολιτικοί έχουν επικρίνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση նախարար Υπουργός Υγείας Jens Span για την χαοτική κατάσταση των εμβολίων τους. Το SPD καλεί τον Καγκελάριο να εμπλακεί προσωπικά.

Ο νευρολόγος, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina Freak Chip, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αποτυχία της στρατηγικής εμβολιασμού.

Ο Karl Lauterbach, εμπειρογνώμονας υγείας στο Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), επέκρινε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παραγγελία πολύ λίγων εμβολίων από την Biontech / Pfizer και τη Moderna. “Ήταν ξεκάθαρο νωρίς ότι η Moderna έχει πολύ ισχυρή δράση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλινικές. “Λόγω της μικρής ποσότητας που παραγγέλθηκε, το εμβόλιο Moderna είναι απίθανο να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, ακόμη και αν εγκριθεί σύντομα”, δήλωσε στο RTL. (Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει ότι αυτό το εμβόλιο θα εγκριθεί στις 6 Ιανουαρίου).

Ο γενικός γραμματέας του SPD κάλεσε ακόμη και την καγκελάριο Μέρκελ να εμπλακεί προσωπικά στη διαδικασία εμβολιασμού για να επιλύσει τη σύγχυση που σχετίζεται με το εμβόλιο, πιστεύει.

«Κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε σε αποκλεισμό αξίας δισεκατομμυρίων, κάθε εβδομάδα κινούμαστε μεταξύ ζωής και θανάτου, κάθε εβδομάδα έχει επίσης κοινωνική σημασία μακροπρόθεσμα, για το τι θα συμβεί εάν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά ή δεν υπάρχουν κοινωνικές συνδέσεις. “Γι ‘αυτό ο Καγκελάριος նախարար Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spann πρέπει να εισαγάγει φαρμακευτικές εταιρείες γύρω από το τραπέζι και να εξετάσει πώς μπορεί να επιταχυνθεί η παραγωγή εμβολίων”, δήλωσε ο Lars Kling, γενικός γραμματέας του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Στο πρόγραμμα Διαδικτύου “Bild”.

Ο Klingbayl ζήτησε επίσης μεγαλύτερη συμμετοχή, ειδικά του καγκελάριου. Απλώς μας γνώρισε τότε. Δεν αρκεί να πούμε στη Μέρκελ (απλά) “τώρα θα δω πώς μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα.” Ο καγκελάριος δεν συμμετέχει (άμεσα) σε εμβολιασμούς. “Δεν γνωρίζω καμία σχετική δήλωση από αυτόν”, τόνισε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΠ εκτιμά ότι το «χάος που σχετίζεται με τα εμβόλια» και τα πιθανά αποτελέσματα θα αποτελέσουν το κεντρικό θέμα της διάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τη Μέρκελ την Τρίτη. Περιμένω ότι κατά τη συζήτηση των Καγκελαρίων και Καγκελαρίων των κρατών θα διευκρινίσει αυτό το ζήτημα, τότε θα ξέρουμε τι είναι λάθος. Και συγκεκριμένα, θα κοιτάξουμε προς τα εμπρός. Κατά το 2020, είπαμε στους πολίτες: Αν υπάρχει εμβόλιο, όλα θα είναι καλύτερα. Και τώρα μπαίνουμε στο χάος. Αυτό με κάνει θυμωμένο. “

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Span έχει επίσης επικριθεί από άλλους πολιτικούς του SPD, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανικού Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) και της Αριστεράς (Die Linke). “Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε γιατί υπάρχουν ελλείψεις και πού υπήρξε αμέλεια. “Ο Span πρέπει επίσης να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολίων το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Jan Korten, διευθυντής του αριστερού κοινοβουλίου στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source