Γερμανικές εταιρείες σχεδιάζουν να ανακατασκευήσουν το λιμάνι της Βηρυτού στο Λίβανο.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Γερμανίας στη Βηρυτό, Αντρέας Κιντλ, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του έργου που ετοίμασαν οι γερμανικές εταιρείες για την ανοικοδόμηση του λιμένα της Βηρυτού και των γύρω περιοχών.

Γερμανικές εταιρείες μοιράστηκαν το έργο με τη Neccar, η οποία θα δημιουργήσει την ευκαιρία να απασχολούν 50 χιλιάδες άτομα στο Λίβανο με διεθνείς επενδύσεις.

Η Neccar δήλωσε ότι η εταιρεία Hamburg Ports Company έχει προετοιμάσει ένα εξαιρετικό έργο για το λιμάνι της Βηρυτού και τις γύρω περιοχές και υπέβαλε το έργο στον πρωθυπουργό Χασάν Ντιγιάμπ.

Επισημαίνοντας ότι το κόστος του έργου που προσφέρουν οι γερμανικές εταιρείες με το μοντέλο “σχεδίαση, κατασκευή, λειτουργία και μεταφορά” θα είναι περίπου 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια, η Neccar δήλωσε ότι η διάρκεια της σύμβασης του εν λόγω επενδυτικού έργου μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 99 ετών .

Ο υπουργός Νεκάρ δήλωσε ότι η απόφαση αποδοχής της πρότασης επενδυτικού σχεδίου για το λιμάνι της Βηρυτού θα επαφίεται στη νέα κυβέρνηση που πρόκειται να συσταθεί.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΟ ΜΠΥΡΟΥΤ

Στο λιμάνι της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου 2020, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια αποθήκη που περιείχε εκρηκτικά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη.

Ο πρόεδρος Michel Avn είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που φυλάσσονται σε αποθήκη στο λιμάνι για 6 χρόνια.

Ανακοινώθηκε ότι περισσότεροι από 190 άνθρωποι πέθαναν στην έκρηξη, περισσότεροι από 6 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και 300 χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν.

Ο πρωθυπουργός Ντιγιάμπ παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου μετά τις αντιδράσεις από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο Πρόεδρος Michel Avn ανέθεσε επίσης τον πρώην πρωθυπουργό Χαρίρι να αποκαταστήσει την κυβέρνηση στις 22 Οκτωβρίου 2020.

Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στη διαμόρφωση κυβέρνησης εδώ και μήνες λόγω των διαφωνιών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που έχουν προσανατολισμό στη σεχταριστική οργάνωση στη χώρα σχετικά με την κατανομή του υπουργείου.

.Source